Skip to main content

Brandfolk beskudt

Generelt færre tilfælde af fyrværkeri-affyring rettet med brandfolk.

Politiet anholdt en 20-årig mand i Finlandsparken, Vejle, han skød fyrværkeri efter politiet. Foto: Local Eyes

Politiet anholdt en 20-årig mand i Finlandsparken, Vejle, han skød fyrværkeri efter politiet. Foto: Local Eyes

Tre gange i løbet af overgangen til 2021 blev brandfolk beskudt med fyrværkeri. Det er en markant nedgang i forhold til året før, hvor der var optaget 17 anmeldelser om det samme. Danske Beredskaber oplyser i en pressemeddelelse fredag, at det er en positiv udvikling.

Se video hos Local Eyes

I midten af december blev straffen for at skyde fyrværkeri mod politi, brandmænd eller nogen som helst andre personer markant skærpet. De vanvittige handlinger kan nu straffes med bøde eller fængsel i op til otte år.

Det har dog som nævnt ikke afholdt alle fra at skyde fyrværkeri efter brandfolk på arbejde. En af de tre anmeldte episoder fandt sted i Dalum ved Odense, fortæller Fyns Politi til Newsbreak.dk fredag formiddag.

– Klokken cirka kvart i et bliver en brandmand ramt af fyrværkeri, mens han er i gang med at slukke en mindre brand. Han har heldigvis fuldt udstyr på og kommer ikke til skade. Der står nogle unge mennesker lidt på afstand, men vi har ingen sigtede, for det kan ikke lade sig gøre at finde frem til, hvem der har affyret fyrværkeriet, siger vagtchef Milan Holck Nielsen.

-Fuldstændig utilstedelig

På Twitter oplyser Hovedstadens Beredskab, at brandfolk i København er blevet beskudt med fyrværkeri, mens de slukkede containerbrande. Det var omkring klokken to natten til fredag, skriver beredskabet.

“De måtte trække sig og afvente politiets ankomst. Heldigvis ingen personskade ved hændelsen”, står det dog. Generelt har beredskabet i hovedstadsområdet haft travlt med mange containerbrande og andre små brande.

I Ikast gik det fuldstændig vildt for sig, da en 19-årig mand skød målrettet mod betjente fra Midt- og Vestjyllands Politi, skriver TVMidtvest. Den 19-årige er blevet anholdt kort efter klokken 02. To patruljer var tilkaldt Stadionallé for at holde øje med en forsamling.

– De kommer under så voldsom beskydning med bomberør og kanonslag, at de må trække sig tilbage. Da de lidt senere får opbakning af nogle kolleger kommer den 19-årige ned og beskyder dem, mens de sidder i bilerne, siger Ole Vanghøj, der er vagtchef i politikredsen. Han kalder hændelsen “fuldstændig utilstedelig og vanvittig”.

I Finlandsparken i Vejle blev en ung mand ifølge Vejle Amts Folkeblad anholdt for at skyde fyrværkeri mod politiet – da var klokken ikke engang slået 2021.

Del din kommentar