Skip to main content

Burgerbars fritter var rådne

Rita's Steak- og Burgerbar har fået en en sur smiley, blandt andet på grund af mugne pommes frites og et kælder i forfald.

Rita’s Steak- og Burgerbar i Esbjerg har fået en sur smiley. Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix/ arkiv

Rita’s Steak- og Burgerbar i Esbjerg har fået en sur smiley. Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix/ arkiv

Efter et besøg hos Rita’s Steak- og Burgerbar i Esbjerg, har Fødevarestyrelsen besluttet at give restauranten en sur smiley.

Under kontrollen blev en slukket fryser med mugne pommes frites, et køleskab med alt for varme temperaturer og lokaler, der ikke er vedligeholdt, opdaget.

Rita’s Steak- og Burgerbar har langt fra et svar på alle indskærpelserne

Det fremgår af kontrolrapporten fra Fødevarestyrelsen.

Brun væske fra fryser

Ved det seneste kontrolbesøg hos Rita’s Steak- og Burgerbar på Torvegade, var der en del at påpege for kontrollanten.

Noget af det, der lægges vægt på, er en fryser, der stod i kælderen.

Fryseren var slukket, og i fryseren lå en kasse pommes frites, der var så mugne, at de lugtede fordærvet. Derudover rendte der brun væske ud af fryserens bund.

I rapporten står der, at medarbejderen, der var til stede under besøget, forklarede, at fryseren var blevet glemt.

Jeg bringer det i orden. Jeg har glemt, at der var pommes frites i den slukkede fryser,” står der i rapporten.

Det mener en kvinde fra Rita’s Steak- og Burgerbar, som Newsbreak.dk kommer i kontakt med, dog ikke er det, de har sagt.

– Vi har ikke glemt den. Vi fik bare ikke lige smidt det ud, siger hun til Newsbreak.dk.

Kvinden forklarer herefter, at de godt vidste, fryseren var i stykker, men at de oveni coronakrisen og hendes fars sygdom havde svært ved at klare det hele.

Dog skulle den del være ordnet nu.

– Vi har købt en ny (en fryser red.), siger hun.

Kvinden giver udtryk for, at hun arbejder i restauranten for sin far, og at hun er blevet bedt om at ringe tilbage til Newsbreak.dk. Forinden havde Newsbreak.dk kontaktet restauranten på et direkte nummer, men medarbejderen her ville bede en anden om at ringe tilbage.

Ødelagte lokaler

I rapporten fremgår det også, at der er blevet opbevaret bacon og grillpølser i et køleskab, der var 16 grader varmt ifølge Fødevarestyrelsens termometer. Ved en nærmere undersøgelse af temperaturen i kødet lød den på lidt over 12 grader.

Virksomhedens eget termometer viste, at køleskabets temperatur var 15 grader varmt. Altså alt for varmt i forhold til fødevarestyrelsens anbefalinger.

Grillpølser, bacon og de fordærvede pommes frites blev smidt ud under kontrolbesøg.

Det fremhæves også, at dele af lokalerne i restauranten ikke er egnede til opbevaring af fødevarer, som det ellers bliver brugt til.

I kælderen er loftet ikke vedligholdt, så der ryger puds ud. Det samme gør sig gældende for en væg i samme rum.

Det vurderes også, at der er fugtskader og dårlig lugt i kælderen.

Alle de overflader, som nævnes i kontrolrapporten, er ikke i en stand, så de kan rengøres. Fødevarestyrelsen vurderer, at kælderen skal renoveres, før der må opbevares fødevarer i kælderen.

Kvinden mener, at Fødevarestyrelsen overdriver.

– Jeg tror, det er for meget, det de siger. Det er ikke så slemt, synes jeg, siger hun og forklarer, at hun sagtens kan gøre rent i restauranten, for det er nemlig hende, der plejer at stå for det.

Ondt at skrive

Hun forklarer til Newsbreak.dk, at det er første gang i elleve år, at Rita’s Steak- og Burgerbar får en sur smiley. Og det har hun til dels ret i.

I hvert fald har restauranten ved kontrolbesøg i 2018, 2016 og 2015 fået en glad smiley. Det er ikke muligt at se længere tilbage end de seneste fire besøg.

Selv om der er andet, som Newsbreak.dk havde planlagt at spørge ind til, ender interviewet brat.

– Hvorfor skal du skrive det? Jeg synes, det er ondt, spørger kvinden, der ikke præsenterer sig ved navn, selv om Newsbreak.dk spørger om det.

Jeg skriver jo egentlig bare det, man ellers kan læse i den offentlige kontrolrapport, der alligevel skal hænge i restauranten.

– Jeg kan ikke tale mere, fordi jeg får ondt i hovedet af at snakke om det her. Jeg lægger på nu, lyder det afslutningsvist fra kvinden.

Fødevarestyrelsen har efter kontrollen, der blev foretaget den 24. august 2020, udstedt en bøde på 5000 kroner til Rita’s Steak- og Burgerbar.

Det lykkedes ikke Newsbreak.dk at spørge ind til, om restauranten har accepteret bøden.

Desuden har indskærpelserne ved kontrollen medført to gebyrbelagte opfølgende kontroller.

Del din kommentar