Skip to main content

Buschaufførs megabøde: Må ikke køre med passagerer

En svensk chauffør blev flere gange standset i en minibus med passagerer - uden at have tilladelse til befordring.

Minibus-chauffør dømt. Arkivfoto: Scanpix

Minibus-chauffør dømt. Arkivfoto: Scanpix

Tre gange blev en nu 47-årig svensk chauffør standset i Danmark. Alle tre gange var der noget galt. Derfor har han nu fået en stor bøde.

Tungtvognscenter Syd, en del under Sydøstjyllands Politi, skriver i en pressemeddelelse, at manden første gang blev standset den 27. januar 2018. Det var på Rasteplads Kildebjerg på Fyn.

Her viste det sig, at han ikke havde nogen tilladelse til at fragte passagerer i den minibus, han kørte, som egentlig var fuld af passagerer.

Artiklen fortsætter under videoen

– Den svenske chauffør fragtede personer i bussen og en personbil på en påhængsvogn, men han kunne hverken fremvise tilladelse til passagerkørsel eller til godskørsel, ligesom der var adskillige andre forhold, der ikke var, som de skulle være, siger specialanklager Pernille Moesborg.

Mandag blev chaufføren idømt en bøde på 288.500 kroner ved Retten i Odense.

Flere forhold

Bødestørrelsen skal ses i lyset af, at chaufføren ikke bare nøjedes med at blive standset den ene gang. Hele tre gange i alt blev det til.

Han blev senere – i samme minibus – standset henholdsvis den 9. og 14. april 2018, selvom bussen ved sidste standsning havde kørselsforbud i Sverige. Her kunne det konstateres, at der stadig ikke var kommet styr på, hverken tilladelser eller de andre forhold, der havde været galt ved første standsning.

– Føreren var i dag tiltalt for at være ansvarlig for både egne og virksomhedens overtrædelser, da han reelt var den, der stod for driften i virksomheden, som var ejet af hans datter, uddyber specialanklager Pernille Moesborg.

Datteren blev den 6. august i år idømt en bøde på 330.000 kroner for virksomhedens overtrædelser i forbindelse med de tre standsninger. Den svenske chauffør mødte ikke op mandag og er dermed dømt som udebleven.

Del din kommentar