Skip to main content

Butik røvet: Det var ellers tæt på anholdelse

Butikken DrumCity havde i juli indbrud, politiet var på plads få minutter efter alarmen gik. Men de fangede ikke gerningsmændene.

Det var meget tæt på, at politiet fangede tyvene på fersk gerning i musikinstrument-butikken DrumCity. Det lykkedes desværre ikke. Foto: Colourbox

Det var meget tæt på, at politiet fangede tyvene på fersk gerning i musikinstrument-butikken DrumCity. Det lykkedes desværre ikke. Foto: Colourbox

– Politiet var kun 1 minut og 33 procents chance fra at anholde tyvene. De var bare pivheldige, og politiet var uheldige, lyder det fra Palle Bertelsen, der er indehaver af musikinstrument-butikken DrumCity.dk i Risskov, til Newsbreak.dk.

Han refererer til et indbrud i butikken i midten af juli, hvor tyvene slap afsted med en lang liste af tyvekoster, der rummer alt fra musikinstrumenter, optagegear til et Red Bull køleskab.

Patruljer fra Østjyllands Politi var kun et minut og det rigtige valg af vej fra at fange tyvene.

Et minut

– Jeg blev ringet op klokken 02.25 af Verisure, fordi de hev i døren, som vi har rystesensor på. De fortalte, at han havde billeder af, at der var nogen i hvide malerdragter, siger han.

Klokken 02.31 fik Palle Bertelsen at vide af vagtcentralen, at der var billeder af tyvene inde i butikken. Mens der blot et minut senere – klokken 02.32 – var billeder af politiet i butikken.

– Desværre blev tyvene ikke fanget, fortæller indehaveren.

Den forkerte vej

Østjyllands Politi mødte op ved butikken i Risskov med tre patruljer, hvor to af dem var hundepatruljer.

Patruljerne kørte af to ud af tre mulige veje i jagt på tyvene.

– Politiet stoppede alt, hvad der var af biler i området, og de fangede også nogle forbrydere, men ikke de rigtige. Der er tre veje væk, og politiet var kørt af to af dem. Det var lige præcis den sidste vej, at tyvene var kørt, siger Palle Bertelsen.

Intet nyt

Efterfølgende delte butikken et opslag på Facebook om indbruddet i håb om, at der måske var nogen, der lå inde med viden, der kunne hjælpe til at opklare sagen.

Desværre har der ikke været bid.

– Jeg har ikke modtaget noget. Jeg ved ikke, om politiet har noget nyt. Jeg har i hvert fald ikke hørt fra dem, siger indehaveren.

Henvender man sig til Østjyllands Politi, undersøges sagen stadig.

– Det er begrænset, hvad jeg kan sige i sager som den her. Dét, jeg kan sige, er, at den fortsat er under efterforskning, siger kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi Janni Lundager.

Besøgt butikken

For det blotte øje er listen over de stjålne varer et miskmask af forskellige ting, der kan benyttes af musikinteresserede.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Men for indehaveren Palle Bertelsen er der klare tegn på, at tyvene har gået efter noget bestemt, som de tidligere har udset sig.

– Jeg vil tro, at de har været her på forlods. Videoovervågning fra butikken og medarbejdere i butikken har opdaget personer, som ser mistænkelige ud eller hvis adfærd var mistænkelig, siger han.

Svært at omsætte

Godt nok slap tyvene væk med de mange tyvekoster, men Palle Bertelsen kan glæde sig over, at de har gjort meget for, at videresalget af varerne bliver nærmest umuligt.

– De kan ikke omsætte varerne. Hvis de for eksempel skal til reparation, så bliver de fanget. Der er serienummer på det hele. Men det er jo ikke til at vide, om det ryger til Polen, siger han og fortsætter:

– Vi har så godt fat i den lange ende, som vi overhovedet kan, selv om varerne er væk.

Del din kommentar