Skip to main content

Carl Christians kaos: Stod i vand til knæene

Hele onsdag eftermiddag og aften kunne 71-årige Carl Christian Ohrt bare se til, imens beredskab pumpede vand på livet løs efter massiv oversvømmelse på hans matrikel på Trelde Næsvej i Fredericia

Det var et vildt syn, som mødte Carl Christian Ohrt, da han kom hjem til massiv oversvømmelse på Trelde Næsvej 251 i Fredericia. Privatfotos
Det var et vildt syn, som mødte Carl Christian Ohrt, da han kom hjem til massiv oversvømmelse på Trelde Næsvej 251 i Fredericia. Privatfotos
Privatfoto
Privatfoto
Foto: TrekantBrand
Foto: TrekantBrand
Privatfoto
Privatfoto
Privatfoto
Privatfoto
Fra klokken 16 til omkring klokken 23 onsdag kæmpede beredskab fra TrekantBrand og Beredskabsstyrelsen med at pumpe de massive vandmasser væk efter oversvømmelsen. Foto: TrekantBrand
Fra klokken 16 til omkring klokken 23 onsdag kæmpede beredskab fra TrekantBrand og Beredskabsstyrelsen med at pumpe de massive vandmasser væk efter oversvømmelsen. Foto: TrekantBrand

Se flere fotos i billedgalleriet herover

Det var et vildt syn, der mødte Carl Christian Ohrt, da han kom hjem til matriklen på Trelde Næsvej 251 i Fredericia. Hele vejen var totalt oversvømmet, men værst gik det ud over hans grund.

Hans 90 kvadratmeter store garage, hvor han blandt andet har værksted, stod i 30-40 centimeter højt vand.

– Min kone ringede et par gange, imens jeg var på arbejde i Hedensted, hvor jeg ikke tog telefonen. Da hun fik fat i mig, sagde hun, at der var oversvømmelse hjemme hos os, og at det var alvorligt. Så jeg måtte smide, hvad jeg havde i hænderne, fortæller 71-årige Carl Christian Ohrt, som arbejder som selvstændig i sit eget VVS-firma, til Newsbreak.dk.

Han fortsætter:

– Det var ét stort kaos. Det var vildt at opleve.

Carl Christian Ohrt prøvede at redde alt det, som var til at få fat på, ud af garagen.

– Flere maskiner, for eksempel min kompressor, sejlede rundt. Strømmen gik. Og to frysere stod af.

Afvandingsdræn i udu

Det er det voldsomme regnvejr, som skal have skylden for den massive oversvømmelse. På Trelde Næsvej er der ingen kanaler, hvor vandet kunne løbe ud eller igennem. Derfor steg og steg vandet. Vandmasserne blev større og større og højere og højere.

– Jeg tror, at nogle af de afvandingsdræn, hvor vandet burde kunne løbe ud, er stoppet til eller ikke fungerer ordentligt, siger Carl Christian Ohrt.

Syv pumper og flere end 20 mænd fra TrekantBrand og Beredskabsstyrelsen arbejdede på livet løs i mange timer. De var i gang fra klokken 16 til omkring klokken 23.

Carl Christian Ohrt og hans kone Mary-Ann bor tæt på fjorden, hvor grundvandet efterfølgende skulle ledes ud.

Pumperne arbejdede på højtryk og sendte hvert minut 18000 liter vand ud i Lillebælt.

Bekymret for skaderne

Det var ikke kun Carl Christians Ohrts garage, som var oversvømmet og stod i 30-40 centimeter vand. Den var gal på hele Trelde Næsvej.

– Bilerne prøvede at fræse igennem de store vandmasser, men det var noget nær umuligt. Så TrekantBrand var nødt til at spærre af i begge retninger. Onsdag aften omkring klokken 20.30 var der stadig afspærret.

Ifølge Carl Christian Ohrt er oversvømmelsen ikke jordens undergang.

– Vandet trængte ikke ind i vores hus – i vores hjem. Det ville have været værre, hvis for eksempel vores soveværelse havde stået i vand.

Så han og konen havde såmænd overskud til at tilbyde mandskabet at lave noget mad. Men det var ikke nødvendigt, for ved aftenstid kom en madvogn for at servicere de mange hårdtarbejdende og sultne mænd. Og det endte nærmest med at være lidt hyggeligt, fortæller Carl Christian Ohrt.

– Mange knoklede for at hjælpe os, og vi er taknemmelige for deres indsats, lyder det.

Familien Ohrt er selvfølgelig ærgerlige over situationen.

– Selvfølgelig er det alvorligt, at der var oversvømmelse på grunden. Og jeg var da bekymret for, hvor stor skade oversvømmelsen ville forvolde, fortæller Carl Christian Ohrt og tilføjer:

– Men det er jo døde ting. Der kunne være sket meget værre ting, end at vores garage blev oversvømmet. Der sker værre ting i verden.

Problem skal løses – for alles skyld

Carl Christian ønsker dog at se handling fra kommunens side, så de ikke kommer til at opleve det samme igen.

– Nu har vi fået syn for, hvordan det kan gå, og vi vil da gerne undgå sådan et ståhej en anden gang, påpeger han og fortsætter:

– Det er et problem, der skal gøres noget ved og findes en løsning på, så det ikke sker igen. Ikke kun for vores skyld men for alle beboernes skyld.

Det er faktisk ikke først gang, at familien Ohrts grund er blevet oversvømmet.

– Vi har været ude for noget lignende for fire-fem år siden, men ikke så slemt som nu. Den gang stod der også vand i garagen, og det tog tre måneder at få den tørret ud. Og man ved aldrig om det engang i fremtiden går helt galt, siger Carl Christian Ohrt.

Nu skal skadeservice vurdere de nye skaders omfang på Trelde Næsvej 251 og regne ud, hvad det beløber sig til. Og så er det op til forsikringsselskabet at dække omkostningerne.

Se flere fotos i billedgalleriet herover

Del din kommentar