Skip to main content

“Caster” lokkede piger til at sende nøgenfotos

En 33-årig mand udgav sig for at være en helt anden. Det fik piger til at sende både videoer og fotos.

En mand udgav sig for at være caster – og fik unge piger til at sende nøgenfotos og -videoer. Modelfoto: Colourbox.

En mand udgav sig for at være caster – og fik unge piger til at sende nøgenfotos og -videoer. Modelfoto: Colourbox.

I samarbejde med Københavns Politi og NC3, Rigspolitiet har Nordsjællands Politi tirsdag morgen den 2. juni 2020 foretaget anholdelse i en sag, hvor en 33-årig mand fra Hillerød er mistænkt for at udgive sig for at være caster på flere store film- og serieproduktioner og i den forbindelse lokke unge piger til at sende nøgenbilleder og -videoer af dem selv til ham.

Det oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse. 

Den 33-årige blev tidligt tirsdag morgen anholdt og sigtet for flere forhold, hvor han formodes at have benyttet sig af et kendt navn i casting-verdenen for at lokke pigerne til at tro, at de ved at sende nøgenbilleder og -videoer af dem selv kunne komme i betragtning til skuespilroller i kommende film eller tv-serier.

– Jeg er meget tilfreds med, at det ved fælles indsats er lykkedes os at finde frem til den formodede person bag den falske casterprofil. Det, vi ser her, er grov udnyttelse af nogle unge kvinders karriereønsker, og det har været gjort så professionelt, at det har været svært for kvinderne at gennemskue set-uppet, fortæller efterforskningsleder og politikommissær Jakob Rahbek.

Stort antal ofre

Et større antal unge kvinder flere steder i landet har været ofre for den falske casters forespørgsler om intime billeder og videoer, og den seneste tid har Nordsjællands Politi derfor i samarbejde med Københavns Politi og National Cyber Crime Center (NC3) i Rigspolitiet efterforsket sagerne, hvilket har ført til, at der i dag kunne foretages anholdelse af den 33-årige.

– Den slags sager kan desværre være rigtig svære at efterforske, fordi der på internettet kan gøres meget for at skjule gerningsmandens identitet. Generelt vil jeg gerne opfordre til, at såfremt man ønsker at sende intime billeder af sig selv til andre, skal man gøre sig grundige overvejelser om, hvem man sender dem til, og hvad indholdet af billederne er. Internettet glemmer aldrig, og man er ikke altid bekendt med modtagerens hensigter, slutter Jakob Rahbek.

Efterforskes fortsat

Der arbejdes nu videre med efterforskningen i sagen med henblik på klarlæggelse af alle beviserne mod den formodede gerningsmand. Der vil på nuværende tidspunkt ikke blive begæret varetægtsfængsling i sagen.

Nordsjællands Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til sagen.

Del din kommentar