Skip to main content

Corona på landsholdet: Spillere og trænere ude

Herrelandsholdet i fodbold blev i aftes ramt af de første tilfælde af Covid-19-smitte.

Landstræner Kasper Hjulmand er – blandt andre – i isolation. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Landstræner Kasper Hjulmand er – blandt andre – i isolation. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Robert Skov er testet positiv. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Robert Skov er testet positiv. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Landsholdsspilleren Robert Skov og en behandler på Herrelandsholdet blev sent i aftes testet positive med Covid-19, dog helt uden symptomer. De er begge isoleret og sendes hjem.

Samtidigt har DBU valgt at isolere en række spillere og trænere for en sikkerheds skyld. Der bliver udtaget en række nye spillere senere tirsdag.

Det oplyser Dans Boldspil Union, DBU, i en pressemeddelelse.

Landsholdsspiller Robert Skov og en af holdets behandlere er blevet testet positiv – dog uden at have symptomer. Begge er blevet isoleret og bliver sendt ud af landsholdslejren i Helsingør.

Landsholdslæge Morten Boesen fortæller, at alle trænere, spillere og medlemmer af staben blev testet både ved ankomst til hotellet mandag formiddag og igen mandag eftermiddag.

Alle blev isoleret på værelser indtil svaret fra den første test. Sent i aftes kom resultaterne fra den anden test, der viste to positive resultater for hhv. Robert Skov og en af holdets behandlere.

– Vi har fulgt UEFA’s protokoller og regler for corona-tests, som vi har gjort det ved de tidligere landskamp-samlinger. Da vi fik de positive Covid-19-tests, blev Robert Skov og en behandler orienteret og isoleret, hvorefter de har forladt lejren. Det er vores vurdering, at smitten ikke er sket i lejren og vi har fundet det tidligt, så vi bedre kan håndtere det videre forløb. Alle øvrige tests er negative og vi bliver testet igen. Vi har efter dialog med sundhedsmyndighederne besluttet et forsigtighedsprincip, hvor vi isolerer en række personer, der har været i potentiel nærkontakt med de to smittede personer, siger Morten Boesen.

Yderligere restriktioner

I henhold til UEFA’s protokoller træder Herrelandsholdet nu ind i en fase med yderligere corona-restriktioner, lige som alle bliver re-testet forud for testkampen mod Sverige i morgen.

DBU har efter dialog med sundhedsmyndighederne valgt at isolere en række trænere og spillere, da de har været i potentiel nærkontakt med de to med positiv Covid-19-test.

De bliver nu isoleret og deltager ikke i testskampen mod Sverige men kan deltage i de efterfølgende Nations League-kampe mod Island og Belgien, hvis de testes negative torsdag.

Det drejer sig om:

Landstræner Kasper Hjulmand
Assistenttræner Morten Wieghorst
Spillerne Frederik Rønnow, Yussuf Poulsen, Rasmus Falk Jensen, Pione Sisto, Anders Dreyer, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz, Martin Braithwaite
Samt nogle få medlemmer af staben

Ærgerlig landstræner

Landstræner Kasper Hjulmand ærgrer sig over de to smittetilfælde og udsigten til at miste en lang række spillere forud for testkampen mod Sverige.

I forvejen må Herrelandsholdet undvære syv spillere fra klubber i England på grund af den engelske regerings nye indrejseregler. Det omfatter blandt andet målmand Kasper Schmeichel, forsvarsspillerne Jannik Vestergaard og Andreas Christensen samt midtbanespilleren Pierre-Emil Højbjerg.

Nu mister han yderligere otte spillere til testkampen mod Sverige. Der vil senere i dag blive udtaget en række nye spillere:

– Vi lever i en tid, hvor mange arbejdspladser – herunder også klubhold og landshold i fodboldens verden – bliver ramt af corona-smitte. Det er ærgerligt for holdet og særligt for de to smittede. Vi ønsker at passe mest muligt på hinanden og følger det forsigtighedsprincip, som myndighederne anbefaler. Vi vil senere i dag udtage spillere, så vi kan spille testkampen mod Sverige. Derefter håber vi at have mange af de andre spillere tilbage til kampene mod Island og Belgien. Uanset hvad vil vi gøre alt for at stille stærkt hold og levere en stærk præstation mod svenskerne, siger Kasper Hjulmand.

Kasper Hjulmand og Morten Wieghorst deltager dermed ikke i testkampen mod Sverige onsdag aften.

I stedet udgøres trænerteamet af angrebstræner Ebbe Sand, målmandstræner Lars Høgh og analytiker Mounir Akhiat.

Del din kommentar