Skip to main content

Danskere får corona-bøder i Østrig

Politiet i Tyrol har stanget bøder ud

Skipisterne i Østrig er kun åbne for lokale. Foto: Scanpix

Skipisterne i Østrig er kun åbne for lokale. Foto: Scanpix

Fra og med 29. januar har politiet i Tyrol taget fløjlshandskerne af.

Det oplyses i en pressemeddelelse, efter det er kommet frem at unge skiturister – herunder danskere – har festet løs i blandt andet skisportsstedet St. Anton.

Fredag gik 15 patruljer på gaden i St. Anton og Arlberg, oplyser politiet. Her kontrollerede de i alt 44 steder og 133 personer, og måtte udstede ikke mindre end 96 bøder.

Politiet oplyser, at der blandt de sigtede er briter, danskere, svenskere, rumænere, tyskere, australiere, irere og polakker. Og mere til.

Ifølge østrigsk politi kan de vente bøder op til 2180 euro – mere end 15.000 kroner.

Det er endnu uvist, præcis hvilke overtrædelser, personenerne er sigtet for.

Sådan kommer de ind

Østrig har indført et forbud mod udenlandsk skiturisme, men de skihungrende omgår indrejseforbud til landet ved at melde sig som arbejdssøgende.

Det siger Helmut Mall, borgmester i Sankt Anton, som er en populær skidestination, til DR Nyheder.

Han kan ikke sætte tal på, hvor mange danskere der har fundet vej til Sankt Anton. Ifølge borgmesteren er der omkring 300 sæsonarbejdere i byen, hvoriblandt der også er “en del danskere”.

– De siger, at de søger sæsonarbejde. Men Østrig er lukket ned på grund af corona. Skiturismen ligger brak. Her er ikke noget arbejdet at få, siger Helmut Mall til DR Nyheder.

Og det er tilsyneladende også noget af en tilsnigelse at sige, at de er der for at arbejde. For de tilrejsende bliver spottet på skipisterne, der er åbne for de lokale østrigere.

Den østrigske avis Tiroler Tageszeitung har også skrevet om skituristerne og rapporterer, at englændere, svenskere og danskere er indkvarteret i Sankt Anton.

Til avisen fortæller Helmut Mall, at folk åbenbart rådgiver hinanden på internettet om, hvordan de bedst muligt kommer uforstyrret ind i Østrig og til Sankt Anton.

Og borgmesteren langer ud efter dem, som giver de tilrejsende et sted at bo, selv om det er forbudt.

Politi i Sankt Anton har tidligere bekræftet, at der bliver afholdt improviseret after-ski, hvor de unge selv medbringer øl fra supermarkedet.

Del din kommentar