Skip to main content

Denne kommune har landets højeste smittetryk

Norddjurs kommune har lørdag den højeste testkorrigerede incidens af alle kommuner i Danmark. Borgmester, Jan Petersen (S), mener, at de har grebet ind i tide og håber på, at kurven snart knækker

Norddjurs Kommune kan nu “prale” af at have landets højeste smittetryk. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Norddjurs Kommune kan nu “prale” af at have landets højeste smittetryk. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Citathistorie: TV2 ØSTJYLLAND.

Lørdag har Norddjurs kommune en testkorrigeret incidens på 177.

Det er den højeste incidens af alle Danmarks kommuner, og det er en stigning på 19 siden i går, fredag, hvor incidenstallet var 158.

På bare et døgn er kommunen gået fra at ligge nummer fem til at ligge i top på listen over kommunernes testkorrigerede incidenstal.

– Vi skal alle gøre os umage, så vi kan få knækket kurven. Vi gør lige nu alt det, som man i andre kommuner har erfaret hjælper med at få smitten ned, siger borgmester i Norddjurs kommune, Jan Petersen (S), til TV2 ØSTJYLLAND.

Øget testkapacitet

Kommunen har blandt andet i samarbejde med Region Midtjylland øget testkapaciteten i kommunen. Derudover har de skærpet indsatsen i forhold til smitteopsporing i samarbejde med Styrelsen for patientsikkerhed, og de benytter sig af mindre lokale nedlukninger ved smitteudbrud.

– Man skal gribe ind i tide, og det mener jeg, at vi har gjort. Jeg håber meget, at det snart begynder at gå nedad med smitten, og at vi har fået knækket kurven, siger borgmesteren.
Norddjurs Kommune er den eneste østjyske kommune blandt de 10 kommuner med den højeste testkorrigerede incidens i Danmark.

Automatisk nedlukning

Hvis en kommunes incidenstal kommer over 250, vil kommunen automatisk blive lukket ned.

– Vi har klart en ambition om, at vi kan knække kurven, inden vi når dertil. Vi laver ikke en prognose på det, for det er ikke sådan lige at regne ud. Men jeg kan se, at når andre kommuner har stigende incidenstal og indfører de tiltag, vi bruger nu, så falder smitten også forholdsvist hurtigt igen, siger Jan Petersen.

Optimistisk borgmester

Man vil først kunne se, om kurven er knækket, og om kommunens tiltag virker i løbet af de kommende dage – men borgmesteren er optimistisk.

– Jeg kan mærke, at folk gør sig umage, og at folk reagerer konstruktivt på, at det lige nu går den forkerte vej. Folk er lige nu ekstra opmærksomme på at huske at spritte hænder og alt det andet, der skal til, siger Jan Petersen.

Derudover pointerer han, at der ikke er smitteudbrud blandt den ældre del af kommunens borgere – hvor en stor andel er vaccineret.

– Det er primært blandt børn, unge og forældre, der udbryder smitte. Det er jo forventeligt, når vi nu har åbnet mere i Danmark.

Del din kommentar