Skip to main content

Denne netbank må du ikke logge på

Svindlerne udgiver sig for at drive netbank som Vestjysk Bank, men det er ikke ægte.

Svindlere forsøger at lokke oplysninger ud af dig. Klik videre og se den falske netbank. Foto: Scanpix
Svindlere forsøger at lokke oplysninger ud af dig. Klik videre og se den falske netbank. Foto: Scanpix
Hvis det lurvede design ikke afslører falskheden, så tjek hjemmeside-adressen. Den falske er vestjyskbnk-dk-80.000webhostapp efterfulgt af et .com. 
Foto: Screenshot/Mit Digitale Selvforsvar
Hvis det lurvede design ikke afslører falskheden, så tjek hjemmeside-adressen. Den falske er vestjyskbnk-dk-80.000webhostapp efterfulgt af et .com.  Foto: Screenshot/Mit Digitale Selvforsvar

I et nyt forsøg på at lokke følsomme oplysninger ud af dine hænder, forsøger svindlere at udgive sig for at drive Vestjysk Banks netbank. Hvis du angiver dine oplysninger, får de lyssky typer fat i vigtige informationer.

Det kan komme til at koste dig dyrt, for du vil nemlig uden at vide det have afleveret dine adgangs-informationer til NemID til personer, der uden tvivl har tænkt sig at misbruge dem. Advarslen kommer fra Center for Cybersikkerhed via app’en Mit Digitale Selvforsvar.

“Et nyt falsk domæne udgiver sig for at være Vestjysk Bank for at stjæle NemID-oplysninger, personoplysninger samt beder ofret om at tage et billede af deres NemID-nøglekort”, står det i advarslen.

Får svindlerne fat i disse er der ikke grænser for, hvilke uhyrligheder de kan begå i dit navn. I bedste fald bliver din bankkonto tømt, i værste bliver dine informationer misbrugt til alskens ubehageligheder, der kan skaffe dig alvorligt i fedtefadet.

Generelt bør du aldrig nogensinde fotografere dit NemID-nøglekort, da ingen myndigheder eller andre legitime tjenester nogensinde vil bede om et sådan billede. Kommer du til at angive vigtige informationer til en falsk hjemmeside, skal du omgående spærre dit NemID-nøglekort.

Du kan kende den falske hjemmeside på adressen. Den er ifølge Mit Digitale Selvforsvar: vestjyskbnk-dk-80.000webhostapp efterfulgt af et .com.

Del din kommentar