Det glæder de royale børn sig til i Schweiz

Prins Christian tog ordet på vegne af sine søskende, da pressen mødte familien i Verbier, hvor børnene begynder i skole mandag.

Udgivet Opdateret

Mandag morgen kom kronprins Frederik og kronprinsesse Mary sammen med parrets fire børn prins Christian, prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine frem i sneen.

Det er netop denne mandag, at den royale søskendeflok starter deres skolegang på international skole i Verbier.

Artiklen fortsætter efter videoen

Her tog den ældste i børneflokken ordet for at fortælle, hvad børnene ser mest frem til ved det 12-uger lange ophold i Schweiz, skriver DR.

Glæder sig til ski

Det er kun få uger siden, at det blev kendt, at kronprinsparret og deres fire børn starter 2020 på en lidt usædvanlig vis sammenlignet med tidligere år.

Kronprinsparrets børn skal de kommende 12 uger gå i vinterskole i Schweiz. Og det børnene ser meget frem til er blandt andet en helt særlig aktivitet, som fungerer bedst i sneklædte landskaber.

– Vi har glædet os rigtig meget til at lære et nyt land at kende og lære skolegangen i Schweiz at kende. Og selvfølgelig også stå lidt mere på ski og så lære nogle mennesker fra forskellige lande at kende, fortæller prins Christian.

Prinsesse Isabella anerkender også sin storebrors ord og fortæller, at de glæder sig mest til at stå på ski.

Familien kender området

Men det er ikke kun børnene, der har set frem til den store omvæltning, det er, når man som familie flytter til et andet land.

Kronprinsesse Mary fortæller, at valget faldt på den internationale skole i Verbier, fordi familien er vilde med natur og ikke mindst at stå på ski, og i den forbindelse har de været bekendt med området.

Desuden har begrundelsen for skoleopholdet tidligere været, at det er en mulighed for at give børnene en fælles oplevelse i et internationalt miljø, lød det i pressemeddelelsen fra kongehuset.

Kronprinsen er i nærheden

Det forlød, da nyheden kom frem, at det overvejende ville være kronprinsesse Mary, der er hos børnene i Schweiz, mens kronprins Frederik vil slutte sig til dem, når der er mulighed for det.

De kommende dage er kronprins Frederik dog også at finde i Schweiz, hvor han skal overvære Ungdoms-OL i Lausanne i egenskab af sit medlemskab af Den Olympiske Komité.

Kronprinsen bliver i Schweiz til den 22. januar, og dermed er der gode chancer for, at de fire royale børn har både deres mor og far indenfor rækkevidde den første tid af deres skolegang i Schweiz.

Når prins Christian, 14, prinsesse Isabella, 12, prins Vincent og prinsesse Josephine, 8, er færdige med de 12-ugers skolegang i Verbier, vender de tilbage til Tranegårdsskolen, hvor de vanligvis går i skole.

Var på kostskole

Selv om det måske kom som lidt af en overraskelse, at kronprinsparret og børnene tog til Schweiz, så ligger det til familien at uddanne sig i udlandet.

Det seneste halve år har prins Joachim boet i Paris med prinsesse Marie og deres to børn prins Henrik og prinsesse Athena, hvor han er i gang med en et-årig uddannelse indenfor militæret.

Da kronprins Frederik og prins Joachim var yngre, var de også på skoleophold i udlandet. I 1982 til 1983 gik brødrene på kostskolen École des Roches i Frankrig.

Powered by Labrador CMS