Diana-ballade: Tidligere tv-boss forlader toppost

En undersøgelse af et BBC-interview med prinsesse Diana betyder, at eksdirektør forlader sit nuværende job.

Udgivet Opdateret

Se flere billeder i galleriet ovenfor

BBC’s tidligere generaldirektør Tony Hall – der har titel af lord – har trukket sig som formand for kunstmuseet National Gallery.

Det skriver BBC.

Det sker, efter at en intern undersøgelse har konkluderet, at en BBC-journalist i 1995 handlede upassende og i strid med den britiske tv-stations etiske regler i forbindelse med et interview med prinsesse Diana.

I en udtalelse siger lord Hall, at han forlader sit job, da han “ville være en forstyrrelse”, hvis han blev i sin stilling.

– Jeg er virkelig ked af, hvad der skete for 25 år siden, og jeg mener, at lederskab betyder, at man tager ansvar, siger han.

Interview i 1995

Sagen drejer sig om et interview med prinsesse Diana fra 1995, som blev lavet af BBC-journalisten Martin Bashir.

Den interne undersøgelse har konkluderet, at han præsenterede prinsesse Dianas bror, Charles Spencer, for falske kontoudtog og andre dokumenter.

Det skete for at etablere tillid og overtale Spencer til at sætte et møde i stand med sin royale søster.

– Det indirekte og reelle mål for hr. Bashirs bedrag var prinsesse Diana, skriver den pensionerede dommer John Dyson.

Han har stået i spidsen for undersøgelsen.

John Dyson konstaterer også, at BBC “ikke formåede at leve op til de høje standarder for integritet og gennemsigtighed, der er dens varemærke”.

BBC lægger sig fladt ned

BBC har undskyldt for interviewet.

– BBC kan ikke skrue tiden tilbage efter et kvart årti, men vi kan give en fuld og uforbeholden undskyldning. Og det giver BBC i dag, siger tv-stationens generaldirektør, Tim Davie, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Bashir indgav tidligere på måneden sin afsked hos BBC. Han har sagt, at det skyldes helbredsårsager.

I en første kommentar torsdag siger han ifølge nyhedsbureauet AFP, at han i dag fortryder den måde, som interviewet kom i stand på.

Diana og Charles blev skilt i 1996. Året efter blev Diana dræbt ved en bilulykke i Paris. Hun blev 36 år.

Prins Charles og Camilla Parker-Bowles blev gift i 2005.

Diana hyldet ved begravelse

Der var flere små antydninger og detaljer til stede ved den nylige begravelsesceremoni for prins Philip. Blandt dem var særligt en hyldest til afdøde prinsesse Diana.

Her valgte hertuginden af Cambridge, Kate Middelton, at hylde den afdøde prinsesse. Hun bar nemlig en perlekæde fra dronning Elizabeths egen kollektion. Og de er netop en perlekæde, som prinsesse Diana lånte af dronning ved mange lejligheder, har Daily Mail skrevet.

Se flere billeder i galleriet ovenfor

Powered by Labrador CMS