Disse blomster og planter kan dræbe din kat

Har du også en nysgerrig kat? Så kan det være en ide at kigge i galleriet.

Udgivet Opdateret

Er din kat typen, der holder af at gumle på ting? Så er det vigtigt, at du udvælger dine potteplanter og buketter med omhu, da nogle blomster og planter er giftige for katten.

Agria Dyreforsikring har her lavet en liste – den kan du se i galleriet over artiklen – over de mest almindelige planter og blomster, som katte ikke kan tåle, og hvilke symptomer katten vil udvise, hvis den har spist af dem.

Mere hjemme

Vi er mange, der vælger at have smukke blomster at se på, særligt i denne tid, hvor flere arbejder hjemmefra og generelt opholder os mere hjemme end tidligere.

Det er ikke almindeligt, at katte bliver forgiftede af planter, men det sker fra tid til anden, for eksempel hvis katten tygger på blomster og planter i hjemmet.

I værste fald kan det gå så galt, at katten ikke overlever.

De mest giftige er liljer, der skader nyrerne. Derfor er det en god ide at være lidt forsigtig med, hvilke typer af blomster og planter du har rundt omkring i hjemmet. Det sikreste er selvfølgelig at holde sig til planter, som katte kan tåle – eller kunstige blomster!

Hvis din kat har adgang til en altan eller have, gælder det samme selvfølgelig også udendørs.

Symptomer på forgiftning

Symptomerne varierer, alt efter hvilken plante, og hvor meget af den katten har indtaget. Almindelige symptomer på forgiftning er, at katten savler, kaster op, har diarré eller en påvirket almentilstand.

Hvis katten har spist af en blomst eller plante i dit hjem og udviser disse symptomer, bør du kontakte en dyrlæge.

Hvis du mistænker, at det er en lilje, katten har spist af, bør du tage til dyrlægen med det samme, da liljer kan give katten varige nyreskader.

Har du hund, kan du se, hvad du skal være ekstra opmærksom på op til jul i artiklen: “Giftige planter og pynt: Pas på kæledyret til jul”.

Powered by Labrador CMS