Disse hunde er lette at træne

Til gengæld er mindst én af dem en elendig vagthund ...

En svensk vallhund er aktiv og klog. Den kræver noget af ejeren, men den skulle til gengæld være let at træne. Foto: SheltieBoy/Wikimedia Commons KLIK for at se flere hunde
En svensk vallhund er aktiv og klog. Den kræver noget af ejeren, men den skulle til gengæld være let at træne. Foto: SheltieBoy/Wikimedia Commons KLIK for at se flere hunde
Udgivet Opdateret

Vil familien have hund, og er husstanden forberedt på, at det fører noget helt nyt med sig? Newsbreak.dk har før fortalt om de ting, man skal gøre sig klar, før man investerer i en hund, mens vi i denne artikel kommer med bud på, hvilken hund man så kan overveje at investere i.

Men før, man kommer så langt, er det altså vigtigt at være klar over, at det kræver noget af dig, hvis du køber en hund: Det ændrer dit liv, uagtet hvilken hund du så ender med at købe.

Artiklen fortsætter under videoen

– Man er nødt til at være realistisk, for får man en hund er det en målsætning som man skal holde i 10 til 14 år. Derfor er man nødt til at projicere sit liv ud i fremtiden, sagde Lise Lotte Christensen, adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub, tidligere til Newsbreak.dk.

Hun anbefaler, at hvis man køber hund af en erfaren opdrætter, skal man læne sig op af deres viden. De har set hvalpene hver dag og ved derfor bedst, hvordan de opfører sig. Forklar opdrætteren, hvad dine ønsker til hunden er, og så vil opdrætteren med sikkerhed kunne pege den perfekte hvalp ud.

Så hvad skal man købe?

Og hvilken hund skal familien så investere i? I galleriet til denne artikel kan du få en række gode bud. Der er alle tale om hunde, der er lettere at træne end gennemsnitshunden.

Ifølge eksperten er det faktisk netop ved valget af hund, at det ofte går galt.

– Mine 20 års erfaring har vist mig, at der er mange, som kunne være glimrende hundeejere, men bliver det ikke, fordi de har skudt over evne i forhold til valget af hunderace, sagde Lotte Christensen tidligere til Newsbreak.dk og fortsatte:

– Fejlkilden er større ved valg af race end ved valg af hvalp.

Kilder:Puppies ClubYahooI heart dogsPetcentral

Powered by Labrador CMS