Skip to main content

DMI: Alle vil mærke det

-Tror alle vil synes, det blæser

Om havnecaféens flag klarede stormen Knud i 2018 er uvist, men torsdag bliver Hanstholm i hvert fald hårdt ramt af kraftig blæst. Igen. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Om havnecaféens flag klarede stormen Knud i 2018 er uvist, men torsdag bliver Hanstholm i hvert fald hårdt ramt af kraftig blæst. Igen. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Det er her, der varsles. Foto: DMI
Det er her, der varsles. Foto: DMI

Torsdag bliver ifølge Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) en særdeles blæsende dag. Vagthavende meteorolog Mette Zhang fortæller torsdag morgen til Newsbreak.dk, at det især bliver kraftigt langs den jyske vestkyst.

– Det er det her lavtryk, der bevæger sig over Nordsøen, som sender et meget kraftigt vindfelt ind over Danmark. Jeg tror, alle vil synes, det blæser, når det kommer. Sjælland vil altså også få noget vind i dag, siger hun.

Onsdag oplyste DMI, at blæsten nogle steder mod vest kan blive så kraftig, at vindstødene når kriteriet for “stærk storm”. Det er omkring 30 meter i sekundet. Primært vil det dog være kulingstyrke og vindstød omkring stormstyrke, lød vurderingen onsdag.

Lune nætter

Fordelen ved en god gang blæsevejr er, at det sørger for, at temperaturen ikke får lov at dykke, når mørket falder på. Den kraftige blæst får ifølge Zhang ikke den store betydning for dagtemperaturen, men natten bliver noget lunere end de seneste dage.

– Nattemperaturen holdes oppe. Når det blæser, så blandes vinden godt sammen, så hvis det er klart om natten, får det ikke bare lov til at stå og køle ned, som hvis det er vindstille, siger meteorologen.

Allerede torsdag morgen blæser det en smule, men det ventes først at tage til ved 12-tiden – og så varer det ellers aftenen og natten ud.

Solen kommer

I stedet for blæst begynder torsdag som en for mange våd dag med regn. Der vil ifølge Mette Zhang være skyer og byger over det meste af landet, men der sker dog noget. Det klarer nemlig op, som formiddagen skrider frem.

– Op ad formiddagen vil det sandsynligvis være muligt, at vi ser lidt eller nogen sol, siger hun. Det er dog ikke utænkeligt, at det bliver i en pærevælling med byger – endda med mulighed for slud.

Til gengæld bliver det, efter standarden, en udmærket lun dag. For hele landet vil temperaturen ligge på omkring fire grader varme.

– Plus/minus, men varmest mod vest, siger Zhang.

Små ting giver store ændringer

De kommende dage byder på mere regn, og generelt er vi bare midt i en ustabil periode.

Det betyder, at meget små ting får stor betydning for, hvordan vejret udvikler sig.

– Vi ligger lige på grænsen mellem det varme og det kolde, men lige nu er vi på den varme side. Der skal bare ikke meget til, før vindene skifter, siger Mette Zhang til Newsbreak.dk.

Del din kommentar