Skip to main content

DMI: Årets varmeste dag venter

Efter bulder og brag natten til mandag, vil mandagen formentlig sætte varmerekord, og vi har udsigt til årets første sommerdag

Årets varmeste dag venter. Men der vil falde regn flere steder i landet. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017)

Årets varmeste dag venter. Men der vil falde regn flere steder i landet. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017)

Hvis man bor i Jylland, kan det være, at man er blevet holdt vågen af vejret. Det har nemlig buldret og braget, tordnet og lynet heftigt i de jyske egne, men mandag morgen er vejret mere stille og roligt.

Søndag var årets hidtil varmeste dag, hvor den højeste temperatur blev målt til 22,4 grader. Men mandag bliver højst sandsynligt endnu varmere, lyder meldingen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

– Varm luft strømmer op over landet sydfra. Vi forventer, at varmerekorden bliver slået i dag, forudsiger Anja Bodholdt, vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), til Newsbreak.dk og fortsætter:

–  Temperaturen kan komme op på 22-24 grader. Lokalt kan vi nå op på hele 25 graders varme, hvilket vi meteorologisk betegner som en sommerdag.  Det vil formentlig ske omkring Djursland, Nordøstfyn og store dele af Sjælland. Ved kysten vil temperaturen dog ligge på 15 graders varme.

Temperaturen falder igen

Men mandagsvejret bliver ustadigt, og vi har lokale regn- og tordenbyger i vente flere steder i landet.

Der er størst chancer for sol på Fyn og i den østlige del af landet, imens der er tungere skydække, hvilket er ensbetydende med mere skyet og gråt vejr i Jylland

I aften og i nat bliver det mest skyet, og i den centrale del af landet vil man opleve udbredt regn sydfra.

Nattetemperaturen vil ligge omkring 7-12 grader, og vinden bliver svag til frisk vind fra forskellige retninger.

Og tirsdag tager temperaturen et gevaldigt dyk – fra den ene dag til den anden – til 12-17 graders varme.

Del din kommentar