DMI i ekstrem vejr-melding: Det bliver farligt

Danmarks Meteorologisk Institut har udsendt et varsel for dagens vejr, der kategoriseres som "farligt".

Allerede i går aftes faldt der store mængder regn. Her er det i Aalborg. KLIK VIDERE OG SE, HVORDAN DU SIKRER DIT HUS UNDER OG EFTER ET SKYBRUD. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Allerede i går aftes faldt der store mængder regn. Her er det i Aalborg. KLIK VIDERE OG SE, HVORDAN DU SIKRER DIT HUS UNDER OG EFTER ET SKYBRUD. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Udgivet Opdateret

Vejret den 31. juli 2019 byder på forhold, der kalder på, at man tager sine forholdsregler.

Der kan således komme til at falde meget store mængder regn, og derfor har Danmarks Meteorologiske Institut udsendt et varsel i kategori 2 – der betyder, at vejret af vejrtjenesten kategoriseres som farligt.

Det sker, fordi det allerede i går aftes regnede ekstremt kraftigt flere steder i landet, oplyser vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), Dan Nilsvall, til Newsbreak.dk.

– Vi så, at der faldt 50 mm regn i løbet af bare en time i går aftes, så vi valgte at opgradere det eksisterende varsel, siger Dan Nilsvall.

Blandt andet er der i Nørreby på Femø faldet 51 mm regn på lidt over en time, og på blot 30 minutter faldt der 31,1 mm. Det svarer til mere end et dobbelt skybrud ifølge DMI.

I galleriet ovenfor kan du se, hvordan du skal agere under og efter et skybrud for at sikre dit hus bedst muligt.

Vejret den 31. juli 2019: Regn svækkes en smule

Fra morgenstunden ligger de kraftige regnbyger i en linje over Nordjylland, Kattegat og Sjælland.

– Bygerne vil langsomt bevæge sig mod nord i løbet af dagen, hvor de vil svækkes en smule. Så jeg vil tro, at man har set det værste af regnen i nordøst. Der kan dog stadig komme kraftige byger – især i den vestlige del af landet – men det generelle billede er, at det svækkes en smule, siger Dan Nilsvall.

DMI’s varsel om farligt vejr gælder for hele landet – bortset fra Bornholm. Varslet er gældende indtil klokken 21 onsdag aften.

Artiklen fortsætter under videoen

Vejret den 31. juli 2019 byder desuden på en let til frisk vind fra en østlig retning.

Temperaturen kommer til at ligge på mellem 17 og 20 grader.

Powered by Labrador CMS