Skip to main content

DMI: Sådan bliver vejret resten af din sommerferie

Det er ikke sikkert du har lyst til at læse videre - for prognosen for ugerne 28, 29, 31 og 31 er ikke udelukkende rar læsning for dem, der gerne vil have sol og varme..

Smuk ser den ud, sådan en regnbue. Men det er ikke en, man har lyst til at se på hele sommeren – for så betyder det en våd sommer….. Arkivfoto: Scanpix.

Smuk ser den ud, sådan en regnbue. Men det er ikke en, man har lyst til at se på hele sommeren – for så betyder det en våd sommer….. Arkivfoto: Scanpix.

Elsker du sol og varme?

Så er det ikke sikkert du bliver vildt begejstret for den nye månedprognose fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, der dækker ugerne 28, 29, 30 og 31 – gældende frem til den 2. august.

For lad os med det samme slå fast: Selvom, der kommer dage med rigtig sommervejr, så er den generelle melding at vejret bliver omskifteligt med heftige byger og fronter med regn og køligt vejr, der skal passere.

Langtidsmeteorolog Lisette Grenbom skriver på DMIs hjemmeside, at “resten af skolesommerferien ser omskiftelig ud med et jævnligt skift mellem regn og skyer samt dage med tørt solskinsvejr.

Uge 28

Koldere end normalt juli kan man sammenfatte prognosen til. Ifølge DMI kommer dagstemperaturen typisk ikke højere end mellem 14 grader og 21 grader, og om natten bliver det typisk ned mellem 9 og 15 grader.

“Mængden af solskin og nedbør vil ikke blive fordelt ligeligt, men gennemsnitligt for landet bliver det omkring det normale for juli”, lyder det.

Uge 29

Her kan det blive lidt varmere med enkelte dage over 25 grader – men ellers mellem 17 grader og 25 grader.

Til gengæld kan det trække lidt mod den våde og skyede side af det danske sommervejr.

Uge 30 og 31

Det bliver usikkert og omskifteligt. Men det ser mest ud som om vi kan få perioder med sol og tørt vejr med enkelte fronter og tilhørende regn.

Og det er jo næsten, hvad vi er vant til. For som Lisette Grenbom skriver:

Det usikre og omskiftelige vejr kan der være delte meninger om, men det er almindelig dansk sommervejr. I grove træk viser prognoserne nemlig temperaturer, nedbør og solskinstimer tæt på det normale, men sol og nedbør kan blive ujævnt fordelt, både geografisk og på dagsbasis gennem uge 30 og 31.

Del din kommentar