Skip to main content

DMI: Voldsomt vejrskifte på vej

Søndag bliver barsk flere steder i landet.

Går du og drømmer om en stille og rolig december – rent vejrmæssigt – hvor sneen daler ned og blidt lægger sig over mark og eng?

Så kan du godt drømme videre, for det kommer ikke til at ske i de kommende dage – tvært i mod.

Vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, Martin Lindberg, oplyser til Newsbreak.dk, at der det kommende døgn kommer til at ske et markant vejskifte.

– Hvis vi begynder med lørdag aften, så får vi udbredt regn fra sent i aften. Det begynder ude mod vest og breder sig østpå. Når vi står op i morgen (søndag/ red.) så har vi regn i hele landet, siger Martin Lindberg.

Kraftige vindstød

Regnen er dog ikke det eneste, vi kommer til at bøvle med søndag.

Med frontsystemet fra vest kommer der nemlig også en meget kraftig vind.

– Fra midt på formiddagen og nogle timer frem kan vi få vindstød af stormende kuling. Det er vindstød, der rammer med en styrke på mellem 20 og 23 meter pr. sekund, siger Marting Lindberg.

Det er fortrinsvist i den sydlige del af Jylland, på Fyn og på Bornholm de hårdeste vindstød rammer. I resten af landet får vi vindstød på op til 17 til 20 meter pr. sekund.

Søndag kan blive meget blæsende med vindstød af stormende kuling specielt i den sydlige del af landet. Arkivfoto: Scanpix.

Søndag kan blive meget blæsende med vindstød af stormende kuling specielt i den sydlige del af landet. Arkivfoto: Scanpix.

– Ud på søndag eftermiddag drejer vinden fra sydvest til vest og aftager en smule, siger Martin Lindberg, der dog har lidt godt nyt man kan varme sig på:

– Det bliver ret lunt. Mellem 7 grader og 10 grader. Det er ret mildt for årstiden, konstaterer Martin Lindberg.

Del din kommentar