Død af kræft

Frank Shankwitz, medstifter af 'Make-a-Wish' organisationen, er gået bort 77 år gammel

Frank Shankwitz, medstifter af organisationen Make-a-Wish, er død. Han blev 77 år gammel. Foto: Earl Gibson Iii/Shutterstock/Ritzau Scanpix
Udgivet Opdateret

Den forhenværende amerikanske politimand, Frank Shankwitz, der var medstifter af organisationen ‘Make-a-Wish’ er gået bort. Han døde som følge af spiserørskræft den 24. januar. Det skriver blandt andet TMZ.

Make-a-Wish er en organisation, der også eksisterer her i Danmark, og som arbejder for at opfylde ønsker fra børn, der er ramt af livstruende sygdomme.

Syv-årig motorcykelbetjent

Make-a-Wish tanken startede tilbage i 1980, hvor Frank Shankwitz hørte om syv-årige Chris Greicius, der led af uhelbredelig leukæmi og som havde et stort ønske om at blive motorcykelbetjent.

Det ønske satte Frank Schanwitz sig sammen med nogle kolleger ved politiet i Phoenix, blandt andet drengens mor, for at opfylde.

Drengen blev den 29. april 1980 fløjet med helikopter fra hospitalet til en politistation, hvor han blev udstyret med sin egen uniform og som den eneste nogensinde udnævnt til ærespolitimand i Arizona. Han døde fire dage senere.

Make-a-Wish

Blot få måneder senere var Make-a-Wish organisationen en realtiet og den findes i dag i flere end 50 lande.

Frank Shankwitz efterlader sig sin hustru gennem 38 år, Kitty, der var ved hans side, da han udåndede. Han blev 77 år gammel.

Powered by Labrador CMS