Skip to main content

Dømt for at krænke 106 drenge

En 35-årig mand er idømt seks års fængsel.

Den 35-årige brugte blandt andet Snapchat til at finde sine ofre. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Den 35-årige brugte blandt andet Snapchat til at finde sine ofre. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

En 35-årig mand fra Bramming ved Esbjerg er onsdag idømt seks års fængsel i en omfattende sag om digitale sexkrænkelser af drenge fra hele landet.

Dommen er afsagt af et nævningeting ved Retten i Esbjerg.

Manden – Michael Jensen – blev i sidste uge fundet skyldig i at have kontaktet 106 drenge via sociale medier som Snapchat.

Han brugte falsk identitet og udgav sig for at være teenagepigen “Alberte”, der tilbød nøgenbilleder af sig selv mod at få seksuelle billeder og videoer af drengene retur.

Hvis drengene ikke makkede ret og fortsatte med at sende materiale, truede manden med at offentliggøre de billeder, han allerede havde modtaget.

Manden fik eksempelvis en 10-årig dreng til at onanere sin 13-årige bror for rullende kamera.

Han kontaktede også tre drenge, mens de sad og så MGP og formåede at få dem til at sende billeder, hvor de onanerede hinanden.

Efter politiets opfattelse var det mandens hensigt at lokke og presse drengene til at mødes, så overgrebene kunne fortsætte fysisk.

Det var nær ved at lykkes, for den 4. april 2018 havde manden aftalt at mødes med en 13-årig dreng på Jerne Stadion i Esbjerg.

Men politiet stod klar til at anholde manden, før der skete noget.

Manden har erkendt sig skyldig i at have besiddet tusindvis af billeder og videoer med børnepornografisk indhold.

Men han afviser, at det var ham, der kontaktede drengene. Det gjorde ifølge den tiltalte en person, han kendte fra Snapchat som “Trader”.

Det er dog ikke lykkedes politiet at identificere “Trader”, og retten har afvist forklaringen som utroværdig.

-Vi er først og fremmest rigtig godt tilfredse med, at nævningetinget i al væsentlighed har fulgt anklagemyndighedens påstand og fundet tiltalte skyldig. Vi er selvfølgelig også tilfredse med, at retten har idømt en fængselsstraf, der afspejler at der er tale om mange og alvorlige krænkelser af mange mindre årige drenge, siger specialanklager Henning Fuglsang Sørensen i en pressemeddelelse.

Videoafhøringer

Som udgangspunkt vil politiet optage de forurettedes afhøringer på video, når ofrene er under 15 år gammel.

Afhøringen foregår i et særligt indrettet lokale, som så vidt muligt er indrettet som en almindelig dagligstue. Her afhøres barnet af en særligt uddannet betjent, mens anklager og forsvarer følger afhøringen på en skærm i et andet lokale.

Det er altså optagelserne fra den slags afhøringer, der blev afspillet i retten.

Del din kommentar