Drabet på Emilie Meng: Derfor er der intet nyt

Drabet på Emilie Meng efterforskes fortsat af politiet. Endnu er der rigtig mange ubesvarede spørgsmål i sagen om drabet på den unge pige.

Drabet på Emilie Meng er uopklaret. Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

I Danmark hedder det sig, at politiet er gode til at opklare drab. Alligevel er det ikke alle drab i Danmark, der bliver opklaret, og drabet på Emilie Meng er et af dem, der den dag i dag, februar 2020, efterforskes.

Drabet på Emilie Meng var genstand for en massiv medieomtale. Det samme var hendes forsvinden, eftersøgningen af hende, fundet af liget og den efterfølgende tid, der er gået, uden at en mistænkt er blevet sigtet for drabet.

Artiklen fortsætter under videoen. 

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi kommenterer ikke længere på arbejdet med sagen, men i efteråret 2019 forlød det, at man i kredsen stadig tager sagen meget alvorligt. Det forlød også, at der er afsat omfattende ressourcer til efterforskningen af drabet, og at politiet gør alt, de kan, for at finde frem til gerningsmanden bag det, politiet kalder en “meget tragisk forbrydelse.”

Hvem var Emilie Meng?

Emilie Meng var en helt almindelig ung dansk pige, der boede med sin familie i Korsør på Sjælland. Hun forsvandt fra Korsør Station om natten 10. juli 2016, og hun blev først fundet igen mere end fem måneder senere, langt fra Korsør.

Hvor blev Emilie Meng fundet?

Liget af den unge pige blev fundet ved Regnemarks Bakke nær Borup på Sjælland 24. december 2016. Det er uvist, hvordan Emilie Meng blev fragtet fra Korsør Station og de godt 60 kilometer, der er til Regnemarks Bakke.

Hvordan døde Emilie Meng?

Politiet har ikke offentliggjort, hvordan Emilie Meng døde. På et pressemøde 25. december 2016 sagde politiinspektør ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi, Kim Kliver, at Emilie Meng var blevet udsat for en forbrydelse. Offentligheden fik dengang også at vide, at politiet betragtede sagen om hendes død som en drabssag.

Hvem dræbte Emilie Meng?

Ingen person er på noget tidspunkt blevet dømt for drabet på Emilie Meng.

Hvorfor er Emilie Mengs drabsmand ikke blevet anholdt?

Der er mange teoretiske svar på det spørgsmål, men der findes ikke et definitivt. Det kom i efteråret 2019 frem, at politiet i en periode arbejdede med fejlagtige og upræcise teleoplysninger i sagen, men det er ikke sikkert, at det alene er grund nok til, at sagen ikke er blevet opklaret.

Hvorfor er der ikke nyt i sagen?

Som årene er gået, fra Emilie Meng forsvandt, har der været længere imellem nyheder om sagen fra politiets side. Det kan til dels forklares med, at politiet i december 2017 gjorde det klart, at politiet kun vil melde noget nyt ud, hvis der er væsentligt nyt at fortælle om.

Indtil da må offentligheden vente i uvished. Den triste konklusion på sagen er for nu, at drabet ikke er opklaret. Og der er ikke meget, der peger på, at det vil forandre sig.

Det vi alle spø'r om

Denne artikel er en del af serien “Det vi alle spø’r om”, hvor vi på Newsbreak.dk forsøger at give nogle af de svar på aktuelle emner, som danskerne søger på søgemaskiner som Google.

I serien forsøger journalisten at give nogle konkrete svar på aktuelle navne, begivenheder og begreber ud fra de søgninger, som vi enten ved bliver lavet på Google – eller de søgninger journalisten formoder kommer i kølvandet på den aktuelle sag.

Det er ikke alle spørgsmål, vi søger svar på, som vi konkret kan besvare. Det kan være svar på fremtidige begivenheder som eksempelvis Tour de France 2021, hvor vi endnu ikke ved hvilke danske ryttere, der deltager – eller i forbindelse med Christian Eriksens skifte til fodboldklubben Inter, hvor vi ikke præcist kan give svar på, hvad han tjener. Men vi forsøger at komme så tæt på som overhovedet muligt.

God læselyst

Uffe Dahl,
Redaktør, Newsbreak.dk

Kilder: Newsbreak.dk – Ritzau – Sydsjælland og Lolland-Falsters PolitiNewsbreak.dk

Powered by Labrador CMS