Skip to main content

Drabssag: Kærestepar fanget midt i skuddrama

Politiet søger helt specifikt efter et - formodes det - ungt kærestepar, der var førstehåndsvidner til skuddrab.

Politiet brugte mange timer i området efter det brutale skyderi. Foto: Presse-fotos.dk
Politiet brugte mange timer i området efter det brutale skyderi. Foto: Presse-fotos.dk
Politiet brugte mange timer i området efter det brutale skyderi. Foto: Presse-fotos.dk
Politiet brugte mange timer i området efter det brutale skyderi. Foto: Presse-fotos.dk

I april blev en 20-årig mand dræbt af skud i det, der bedst kunne beskrives som taget ud af en ekstremt voldelig actionfilm. På Rungsted Strandvej på Nordsjælland stødte en række mennesker sammen i et brutalt opgør.

Foruden den 20-årige blev en anden person også ramt af skud, mens flere andre blev stukket med knive og kørt ned af biler. To mænd har siddet varetægtsfængslet i sagen siden april, og Nordsjællands Politi anser sagen for at være et internt opgør imellem to grupper fra henholdsvis Nivå og Kokkedal.

Sagen har siden den 6. april været under massiv efterforskning, og nu har Nordsjællands Politi fået et spor, der kræver en helt særlig efterlysning. Det er nemlig kommet efterforskerne for øre at, et kærestepar, formodes det, oplevede det gruopvækkende syn på helt nært hold.

Politiet vil selv sagt gerne i kontakt med de to, som skulle være et ungt kærestepar, der stod tæt på hændelsen, og som muligvis har skreget under optrinnet.

– Vi er klar over, at det er et sparsomt signalement, men hvis parret falder over denne efterlysning, er jeg sikker på, at de kan genkende sig selv i den. Selvom vi har talt med mange vidner, vil vi også gerne høre fra parret, da de skulle have befundet sig meget tæt på hændelsen, fortæller vicepolitiinspektør Lau Lauritzen fra Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Helvede brød løs

Den lørdag i april, hvor det pludselig regnede med skud og slagsmål til højre og venstre, fjernede med et trylleslag idyllen fra det ellers mondæne område nær Rungsted Havn. Klokken var omkring 18, og der var masser af vidner til episoden.

Ekstra Bladet skrev tidligt i forløbet, at det havde fået oplysninger om de to grupperinger, der skal være afhoppergrupper fra det tidligere Loyal to Familia. De skal efter sigende ifølge avisen være mødtes på en café selv samme lørdag. Her gik det galt.

“Mødet mellem de to grupperinger førte ifølge Ekstra Bladets oplysninger i første omgang til håndgemæng. På et tidspunkt blev der hentet våben, og der blev siden afgivet skud”, skriver avisen.

De to gruppers ulmende utilfredshed med hinanden skal efter sigende stamme fra, at den ene gruppering søgte mod Hells Angels.

– Der var adskillige vidner på stedet, og de to har måske troet, at det ikke var nødvendigt for dem også at afgive forklaring til os, men parrets vidneudsagn kan være med til at give os et bedre overblik, så vi kan få lagt brikkerne i puslespillet korrekt, slutter Lau Lauritzen.

Vidner kan henvende sig på telefonnummer 114.

Del din kommentar