Skip to main content

Drabssigtet fandt betjents pistol på toilettet

Historien er en blandt flere, hvor politiet har været uforsigtige med tjenestevåben

Politiets tjenestepistol Heckler og Koch UPS Compact 9mm automatpistol er ifølge DUP to gange blevet glemt på toiletter. Foto: Scanpix.

Politiets tjenestepistol Heckler og Koch UPS Compact 9mm automatpistol er ifølge DUP to gange blevet glemt på toiletter. Foto: Scanpix.

To betjente er sigtet for at glemme deres tjenestevåben på toiletter, og en tredje betjent er sigtet for at efterlade en politibil ulåst, hvilket førte til, at den blev stjålet. Det skriver Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) i årsrapporten.

I den første sag er en politibetjent sigtet for pligtforsømmelse, for at have efterladt sin tjenestepistol med skarpe patroner på et toilet på et hospital. Betjenten befandt sig på hospitalet for at bevogte en drabssigtet person. DUP oplyser, at pistolen blev fundet af den sigtede.

Lå i en taske

I den anden sag er en politibetjent sigtet for pligtforsømmelse, for at have efterladt sin tjenestepistol i en taske, der også indeholdt tre magasiner med skarpe patroner, på en tankstation. Tasken, og indholdet, blev herefter fundet af en kunde.

Politibilen blev stjålet

I den tredje sag er en politibetjent sigtet for pligtforsømmelse og for at overtræde færdselsloven ved at efterlade en patruljebil ulåst. Bilen blev stjålet af en forbipasserende. I bilen var et aflåst våbenskab med to maskinpistoler. I denne sag opgav statsadvokaten påtale.

Statsadvokaten vurderede ikke, at betjenten havde udvist pligtforsømmelse af en sådan grovhed, at betjenten kunne straffes. Den samme vurdering blev gjort gældende i henhold til straffeloven.

Bilen blev efterladt af betjenten og en kollega, da de skulle hjælpe to berusede personer en aften. Bilen blev parkeret relativt tæt på det område, betjentene mødte de to berusede personer, og ifølge statsadvokaten blev bilen stjålet på baggrund af en udefrakommende handling ud på natten, betjenten ikke med rimelighed kunne forvente ville opstå.

Biltyvens forklaring blev medtaget i vurderingen af sagen. Vedkommende, der blev dømt for forholdet, fortalte, at han ikke vidste, at der i bilen var et våbenskab.

Del din kommentar