Skip to main content

Dreng reddet ned fra 12-13 meters højde

En måske lidt overmodig dreng var kravlet for højt op i et træ ved en skole. Personale gjorde det eneste rigtige, siger indsatsleder.

En dreng klatrede lidt for højt op i et træ nær sin skole. Foto: Presse-fotos.dk

En dreng klatrede lidt for højt op i et træ nær sin skole. Foto: Presse-fotos.dk

Roskilde Brandvæsen kørte ved middagstid til en skole i Viby på Sjælland, fordi en dreng på 10-12 år var kravlet så tilpas højt op i et nærliggende træ, at han ikke selv kunne komme ned igen, fortæller indsatsleder Gert Moldt fra brandvæsenet.

– Så vi kørte derud med stigevognen og hjalp ham ned uden den store dramatik, siger han til Newsbreak.dk tirsdag eftermiddag.

Drengen var i skole og var selv klatret op i træet. Pludselig kunne han dog ikke selv komme ned igen, og det fik personalet på skolen til at ringe efter hjælp.

Brandvæsenet fik meldingen klokken 12.28 og kørte så med stigevognen fra Roskilde til Viby, hvor drengen ganske rigtigt sad 12-13 meter oppe i et træ.

– Da han var kommet ned igen, var han vist klar til at fortsætte skoledagen. Han har så også fået lidt at snakke om, siger indsatslederen.

Helt generelt mener han ikke, man i sådan en situation skal forsøge selv at klatre op for at hjælpe.

– De skal bare ringe efter hjælp. Det er det eneste rigtige at gøre. Det er det, vi er her for, siger Moldt til Newsbreak.dk.

Drengen har ikke lidt fysisk overlast.

Drengen fik sig noget at snakke om. Foto: Presse-fotos.dk

Drengen fik sig noget at snakke om. Foto: Presse-fotos.dk

Del din kommentar