Drik ikke denne te: Kan være kræftfremkaldende

Teen kan være farlig at drikke.

Udgivet Opdateret

Aldi tilbagekalder brændenælde-te. Der er i produktet fundet et for højt niveau af stoffer, der mistænkes for at være kræftfremkaldende.

Det skriver Aldi i en pressemeddelelse.

Teen er solgt i Aldi-butikker i hele landet med en bedst før dato den 13. maj 2020. Produktet trækkes tilbage, fordi der er fundet et for højt indhold af pyrrolizidin alkaloider.

Ifølge Kristian JessenKristian Jessen, PR- og Kommunikationschef hos Aldi, kommer teen fra samme producent, der også leverer til Flying Tiger Copenhagen, der 10. september tilbagekaldte netop samme slags te – under navnet Good Nigth Tea.

Store skader

Hvis man indtager produkter over en længere perioder, hvor stoffet er af for høj koncentration kan medføre leverskader.

Ligesom det ved nogle er bevist at kunne påvirke arveanlægget altså DNA. I dyreforsøg har man fundet, at et højt indhold af stoffet har været kræftfremkaldende.

Er ofte i te

Pyrrolizidinalkaloider findes ofte i te.

Ifølge tyske undersøgelser, er det særligt rooiboos te, sort te, grøn te og honning, som forbrugeren får det skadelige stof fra. Men det har senere vist sig også at være gældende for kamillete, fennikelte og pebermyntete.

Artiklen fortsætter efter videoen

Det kan være svært at undgå, fordi nogle fødevarer kan blive forurenet bare ved at være i nærheden af eksempelvis ukrudtsplanter, som naturligt producerer stoffet.

Drik mindre

Den Europæiske Fødevareautoritet, EFSA, anbefaler, at minimere indtaget af produkter, der indeholder pyrrolizidinalkaloider. Særligt skal de personer, der drikker store mængder te, hvor stoffet kan forekomme, skære ned på sit forbrug.

Powered by Labrador CMS