Dronning Margrethe vil give særlig gave

Med gaven følger en flot anerkendelse.

Hendes Majestæt Dronningen deltager og uddeler “Dronningens Ur” til en garder under Dronningeparade på Livgardens Kaserne i København, onsdag den 13. november 2019. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Udgivet Opdateret

Den 18. november træder en dansk garder ind i et flot selskab. Da uddeler Dronning Margrethe Dronningens Ur i forbindelse med urparaden på Livgardens Kaserne. Det oplyser Kongehuset.

Dronningens Ur er noget ganske særligt og unikt. Du kan godt købe det ur, der bliver brugt som Dronningens Ur, men det vil alligevel mange noget, den rigtige model har.

Uret bliver uddelt i forbindelse med en urparade. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Uret bliver uddelt i forbindelse med en urparade. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Uret, der skal uddeles den 18. november er et såkaldt “Koppel-ur,” produceret af Georg Jensen. Det blev lanceret i 1978, og de seneste år har det også fungeret som Dronningens Ur.

“Efter en tjenesteperiode i Livgarden udpeger vagtkompagniet periodens bedste garder. Ved paraden overrækker Dronningen et ur til garderen, som hædres for at have været en god kammerat og en dygtig soldat,” skriver Kongehuset.

To anerkendelser

Før uret bliver givet af Dronning Margrethe til en udvalgt garder, får det “Dronningens Ur” indgraveret, og med uret følger der to anerkendelser.

Dronningens Ur uddeles til en garder. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix.
Dronningens Ur uddeles til en garder. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix.

Dels at være peget på af sine kammerater – for at være en god kammerat. Og dels at blive peget på af kompagniledelsen hos Vagtkompagniet for at være en dygtig soldat og en kompetent garder, har Jan Stoltenborg, Forretningsfører ved De Danske Garderforeninger, tidligere sagt, sagt til Kendte.dk.

Ifølge Jan Stoltenborg er det da også tydeligt, hvad det betyder for gardere at få Dronningens Ur.

– Det er et meget stort øjeblik for en garder. Og det er meget tydeligt at se på dem. Stoltheden er ikke til at tage fejl af. Familien bliver inviteret over for at overvære det – uden at garderen ved det. De bliver “smuglet” ind på kasernen. Når selve paraden finder sted, så er familien også tilstede, så de kan se han får uret af dronningen, sagde Jan Stoltenborg til Kendte.dk.

Powered by Labrador CMS