Dronningens sommerbolig i brand

Brand brød ud i et loftrum på Gråsten slot

Det sønderjyske beredskab var massivt til stede ved slotsbranden. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER. Foto: presse-fotos.dk
Det sønderjyske beredskab var massivt til stede ved slotsbranden. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER. Foto: presse-fotos.dk
Udgivet Opdateret

Onsdag formiddag klokken 10.42 gik alarmen på Gråsten Slot, hvorefter Sønderborgs beredskab rykkede ud med 16 mand og flere brandbiler.

– Vi kørte til slottet med fuld udrykning, fortæller Henrik Jacobsen, som er indsatsleder hos Sønderborg Brand & Redning, til BT.

Der var opstået en mindre brand. Det bekræfter Kongehusets kommunikationsafdeling over for Newsbreak.dk.

– Vi kan bekræfte, at der har været en mindre brand i et loftsrum på Gråsten Slot. Ingen er kommet til skade, oplyser Kongehusets kommunikationsafdeling.

Kommunikationsafdelingen fortæller videre:

– Branden skyldes en kortslutning i en elinstallation, der heldigvis blev opdaget og slukket hurtigt.

Ilden spredte sig

Indsatslederen fra Sønderborg Brand & Redning har desuden udtalt til jv.dk, at der var gået ild i nogle elledninger, som var brændt helt væk.

Ilden havde spredt sig til nogle træpaneler på slottets første sal. Men beredskabet fik altså hurtigt flammerne under kontrol.

Ud over de brændte elledninger var der sket nogle mindre røgskader i slottets loftrum, som nu skal skadevurderes.

Gråsten Slot er mest kendt som sommerresidens for den kongelige familie. Og der er tilsyneladende ikke sket større skade, end at de fortsat kan holde sommerferie på det gamle slot i det sønderjyske.

Se billeder fra slotsbranden i galleriet ovenfor.

Powered by Labrador CMS