Dropper fly efter motorbrand

United Airlines indstiller flyvinger med flytype magen til det, som lørdag blev ramt af et motorsvigt

Et fly fra United Airlines måtte lørdag her vende tilbage til Denver International Airport på grund af en fejl i den ene motor. Søndag har selskabet midlertidigt taget samtlige sine fly af denne type og med samme motor ud af drift. Foto: Hayden Smith/Scanpix
Udgivet Opdateret

Det amerikanske luftfartsselskab United Airlines indstiller med omgående virkning flyvninger med sine Boeing 777-fly magen til det, som i weekenden blev ramt af et motoruheld og måtte nødlande i Denver.

Det drejer sig om 24 fly af typen Boeing 777 med motorer fra selskabet Pratt & Whitney, som indtil videre bliver parkeret på jorden.

Det oplyser selskabet søndag lokal tid.

Udmeldingen kommer, efter at den amerikanske luftfartsmyndighed, Federal Aviation Administration (FAA), har krævet yderligere inspektioner af samtlige 777-fly med denne type motorer.

I Japan er myndighederne gået et skridt videre ved at indføre et midlertidigt forbud mod flytypen efter weekendens hændelse i USA.

Også i Japan

Tilsyneladende har der i december været en nogenlunde tilsvarende hændelse i Japan.

Transportministeriet i Japan oplyser, at et passagerfly fra Japan Airlines 4. december efter kort tid i luften måtte vende om på grund af en fejl i den ene motor. Flyet er 26 år gammelt.

Det minder om lørdagens hændelse i USA, da et ligeledes 26 år gammelt fly fra United Airlines kort efter afgang måtte vende tilbage til lufthavnen i Denver i Colorado, efter at motoren ved højre vinge svigtede.

Motor i brand

En video optaget af en passager i kabinen viser, at motoren er i brand.

Flyet skulle flyve fra Denver til Hawaii med 231 passagerer og ti besætningsmedlemmer om bord. Ingen af dem kom noget til.

I en forstad til Denver fandt beboere flere store stykker metal, der var faldet af den defekte motor.

I USA er United Airlines ifølge FAA ene om at have disse fly i sin flåde. I Japan har Japan Airlines 13 af slagsen, mens selskabet ANA har 19.

Boeing 777

Boeing 777 er et langdistance to-motoret jet passagerfly.

Det er udviklet i starten af 1990’erne og produceret siden 1993 af amerikanske Boeing.

Boeing 777 har en passagerkapacitet på mellem 314 og 396 passagerer.

Kilde: Flyvere.dk.

Powered by Labrador CMS