DSB retter ind efter krav fra minister

Benny Engelbrecht (S) kræver nu, at DSB genindfører krav om pladsbillet og allerhelst allerede lørdag. DSB siger ja.

Pladsbilletter bliver igen gratis hos DSB. Til gengæld bliver de et krav. Genrefoto.
Udgivet Opdateret

Opdatering:

Krav om pladsbillet på lange togstrækninger vil blive indført igen, oplyser DSB, der forventer, at det gælder fra onsdag.

Det sker, efter at transportminister Benny Engelbrecht (S) fredag har bedt DSB om at genindføre kravet om pladsbillet.

Pladsbilletter vil igen blive gratis.

Tony Bispeskov, informationschef hos DSB, siger, at man arbejder så hurtigt, man kan på, at få systemerne gjort klar.

– Det er klart, at smittesituationen ændrer sig hele tiden. Vi følger naturligvis myndighederne, og transportministeren har rettet henvendelse til os, og nu vil vi arbejde på at genindføre kravet om pladsbillet. I dette tilfælde bliver det på tog, der kører de lange strækninger i landet, siger han.

Original artikel:

Transportminister Benny Engelbrecht (S) har fredag bedt DSB om at genindføre krav om pladsbillet på lange strækninger.

Det siger han til Ritzau.

– Det er sådan, at Sundhedsstyrelsen har anbefalet, at folk ikke står op i togene på de lange ture, så man kan holde behørig afstand. Derfor har jeg bedt DSB genindføre kravet på de lange ture, siger han.

De kortere ture med regionaltog er ikke omfattet af ministerens krav om at genindføre pladsbillet.

Det skyldes, siger Benny Engelbrecht, at systemet med pladsbilletterne i regionaltogene ikke altid fungerer efter hensigten, hvis folk eksempelvis kun er med i toget på få stop.

Derfor har han givet DSB en uge til at godtgøre, at man kan afvikle trafikken på en ordentlig måde i disse tog.

Krav droppet

DSB ophævede onsdag kravet om pladsbillet, som blev indført i maj for at sikre, at passagerer ikke stod for tæt, og at der ikke opstod trængsel i togene.

Det blev mødt af kritik fra både politikere og sundhedsfaglige eksperter. Ministeren har de seneste dage blandet sig i debatten på Twitter, men han har ikke før nu krævet, at DSB genindfører pladskravet.

Ifølge DSB droppede man kravet om pladsbillet i forventning om, at borgere kunne tage mundbind på, hvis pladsen blev for trang.

– Kunderne har mulighed for at tage mundbind på, og dermed kan vi også i højere grad udnytte pladsen i togene.

– Det gælder både fjern- og regionaltog, men også S-tog, hvor man ikke længere behøver at sidde forskudt, sagde informationschef ved DSB, Tony Bispeskov, til Ritzau.

Ifølge Ingeniøren gik direktør i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, i rette med DSB samme dag, som nyheden blev annonceret.

– Vores nye anbefaling om mundbind ved trængsel i den kollektive trafik skal ses som et supplement – et ekstra lag af sikkerhed – men skal ikke være en erstatning for andre tiltag, der skal begrænse trængsel, så der kan holdes afstand i den kollektive trafik, sagde Søren Brostrøm til Ingeniøren den 5. august.

Powered by Labrador CMS