Dyb sorg efter dødsbrand: Fire børn omkom

Familien til to af de omkomne udtaler sig nu

Udgivet Opdateret

Der er dyb sorg i Vågan i Norge, efter en brand i en hytte i weekenden kostede fem mennesker livet, heraf fire børn under 15 år.

Nu udtaler familien til to af de dræbte børn sig for første gang, skriver avisen VG:

– Vi står sammen i sorgen, og vi står sammen i tiden fremover. Vi skal hjælpe hinanden med at komme videre. Vi er i dyb sorg og fortvivlelse, skriver forældrene til to af børnene.

De fem dræbte er 10-årige Hedda Madell Bang Winther, 12-årige Gustav Rane Krogh Hovde, 15-årige Henning Christian Bang Johansen, 15-årige Mogens Pareli Krogh Hovde og 40-årige Luise Marie Bang.

Raserede hytte

Branden raserede natten til lørdag en hytte på den norske øgruppe Vesterålen nord for Lofoten.

Det er tidligere kommet frem, at en mand reddede sig ud af hytten. Han var far til af de omkomne børn.

Han forsøgte uden held at redde de fem personer, der stadig var indenfor.

Hytten lå i et område med dårlig mobildækning, og manden måtte løbe flere kilometer for at få hjælp fra nogle lokale beboere.

Chokeret

Vg.no har talt med Astrid Berthinussen Holm, der fortæller, at manden pludselig stod i gangen i hendes forældres hus, kold, chokeret i uden sko på.

– Han forsøgte at fortælle, hvad der var sket, siger Astrid Berthinussen Holm.

Manden fik herefter hjælp til at slå alarm, og myndighederne blev tilkaldt lørdag klokken 04.30.

Sagen undersøges

Søndag aften meddelte politiet, at man havde fundet alle fem personer døde.

– Det er med et tungt hjerte, at vi nu konstaterer, at denne brand har krævet fem menneskeliv. Politiet er lettet over, at vi har formået at finde dem, som var savnet, men dette er en tung dag for de pårørende og lokalsamfundet, oplyste politiet, ifølge Ritzau, i en pressemeddelelse.

Ifølge Vg.no er både det lokale politi såvel som det norske kriminalpoliti, Kripos ved at efterforske branden for at finde ud af, hvordan den opstod.

Det arbejde kan dog vise sig at blive svært på grund af brandskadernes omfang.

– Ud fra de billeder, jeg har set, så bliver det svært at finde årsagen til branden. Derudover ligger der et stort arbejde i at identificere de døde, forklarer sektionschef i Kripos Håvard Haftor Arntzen til NRK.

Norsk politi mener ikke, at der på nuværende tidspunkt er noget, der tyder på, at der ligger noget kriminelt bag branden.

 

– Vi står i lag i sorgen og vi står i lag i tiden fremover. Vi skal hjelpe hverandre med å komme oss videre. Vi er i dyp sorg og fortvilelse, skriver foreldrene til to av barna som døde i hyttebrannen ved Risøyhamn i Vesterålen.

Powered by Labrador CMS