Skip to main content

Efter en time fik de nok: Million-bil stjålet

Efter en times tid, hvor prøvekøreren ikke var vendt retur, lugtede de ansatte lunten.

Her er bilen, som butikken mangler. KLIK videre og se meget mere. Foto: Privat
Her er bilen, som butikken mangler. KLIK videre og se meget mere. Foto: Privat
Manden var i butikken i et kvarter, før han kørte ud på en prøvetur. Foto: Privat
Manden var i butikken i et kvarter, før han kørte ud på en prøvetur. Foto: Privat
Han vendte aldrig tilbage. Foto: Privat
Han vendte aldrig tilbage. Foto: Privat
Dermed mangler Max og Martin nu en Mercedes G-klasse, der er en bil i millionklassen. Foto: Privat
Dermed mangler Max og Martin nu en Mercedes G-klasse, der er en bil i millionklassen. Foto: Privat
Biltyven blev sat af i denne bil, som overvågningen også fangede. Foto: privat
Biltyven blev sat af i denne bil, som overvågningen også fangede. Foto: privat

Da en dansktalende mand, der havde booket en prøvetur i en ikonisk Mercedes G-klasse – en bil i millionklassen – hos forhandler Max & Martin i Frederikssund, ikke efter en time var vendt retur, fattede forhandleren mistanke. De var blevet snydt.

Sådan udlægger forretningsfører Jesper Ternvalt sagen for Newsbreak.dk. Episoden udspillede sig søndag, og bilen er stadig pist væk. I ren afmagt har Ternvalt lagt et opslag på forhandlerens Facebook-side med overvågningsbilleder, der viser manden, der tilsyneladende har stjålet bilen.

Den slags er naturligvis ulovligt, men det har ikke stoppet bilsælgeren. For som han siger, så er det straffen værd at gøre det på den måde. Politiet har, ifølge Jesper Ternvalt, ikke engang været på adressen for at undersøge biltyveriet.

Syg kone hjemme

Bilforhandleren var i maj udsat for et lignende tyveri. Dengang som nu foregik det ved, at en kunde lånte en bil til prøvekørsel, men forsvandt med bilen i stedet for at vende tilbage, som det ellers er sædvanen. Jesper Ternvalt understreger, at det ifølge deres overvågning ikke er samme gerningsmand.

Summen af oplevelserne er dog til at tage og føle på, for det kan ende med, at det ganske enkelt ikke bliver aktuelt at testkøre bilerne længere. Det vil være ærgerligt. Umiddelbart kan man også undre sig over, hvorfor de ansatte er hoppet i fælden to gange.

– Det er helt vildt. Jeg talte med manden tre gange i telefonen, inden vi arrangerede prøveturen. Kan kom, lignede en helt almindelig dansk mand, og han fortalte, at hans kone havde fået influenza, så han kom alene, fortæller Jesper.

Manden afleverede en kopi af sit kørekort og underskrev en erklæring på virksomhedens tablet – ganske som ved alle andre testture. Kørekortet er bare ikke hans, fortæller forretningsføreren.

Systematisk

Da en time er passeret uden skyggen af Mercedes G-klasse, får sælgeren, der har udleveret bilen, bange anelser. Det bliver ikke formindsket, da telefonnummeret, som butikken har noteret, ikke længere eksisterer.

– Kørekortet tilhører en mand i Skibby, så vi ringer til ham. Han bliver noget overrasket og kan fortælle, at det er fjerde gang, han bliver kontaktet på den måde. Hans kørekort er blevet stjålet og bliver tilsyneladende misbrugt på denne måde igen og igen, siger Jesper Ternvalt.

Newsbreak.dk får gennem Ternvalt at vide, at kørekortets ejer ikke ønsker at stille sig frem i offentligheden. Vi vælger derfor ikke at nævne hans navn. Forretningsføreren har dog haft løbende kontakt med manden, der også løbende har været i kontakt med politiet.

Den overraskende nyhed får Max & Martin til at melde det til politiet. De har dog ikke tænkt sig at dukke op, tyder det på.

Vil gøre det igen

Ifølge Jesper har Nordsjællands Politi slet ikke vist sig på adressen – til trods for, at biltyven altså har efterladt sit fingeraftryk på en tablet, da han skulle skrive under. Det får butikken til at begå selvtægt og lægge overvågningsbilleder ud på Facebook sammen med en efterlysning. Den kan du se her. Newsbreak.dk bringer kun slørerede udgaver af billederne.

– Vi har hørt fra rigtig mange, men bilen er ikke fundet endnu. Politiet gør ikke noget, så vi må jo forsøge selv. Jeg tager gerne straffen for at have delt billederne, siger Jesper Ternvalt til Newsbreak.dk fredag.

Der er udlovet en dusør på 10.000 kroner, hvis et tip kan lede forhandleren til bil eller mand.

– Jeg ville gøre det igen uden at blinke eller skele til straffen, siger Jesper.

Newsbreak.dk har fredag forsøgt at få en kommentar fra Nordsjællands Politi, men forgæves. Jesper Ternvalt oplyser dog, at han nu er blevet kontaktet af politiet, der har bedt om overvågningsbilleder og -video. “Man føler sig lidt til grin, når det først sker, fordi vi har lagt det på Facebook”, tilføjer han.

Del din kommentar