- Det var overvældende

Det føles både rigtigt og forkert at forlade værtsrollen på "X Factor", fortæller Sofie Linde efter fredagens finale

Udgivet Opdateret

Der er sat et punktum i Sofie Lindes "X Factor"-karriere for nu, da den 33-årige vært ikke fortsætter på programmet.

Derfor var fredag aftens "X Factor"-finale også den sidste for Sofie Linde efter i alt otte sæsoner.

- Det var en overvældende aften for mig. Jeg har godt kunnet mærke, at der blev sat et punktum for det her eventyr, fortæller hun.

- I det ene øjeblik føles det vanvittigt forkert, fordi jeg har lyst til at holde fast i alt det, der er godt, men jeg er også glad og stolt over, at jeg forlader programmet, mens jeg stadig synes, det er fedt.

Kommer til at savne det

Ifølge den afgåede vært skal man aldrig sige aldrig, når det kommer til, om hun kunne finde på at vende tilbage til programmet igen.

- Jeg lukker partout ingen døre endeligt, men min plan lige nu er at trække stikket og få ro på. Og så må jeg tage den på mavefornemmelsen og se, hvad der sker.

- Mit valg er ikke motiveret af noget, der var bedre, eller et tilbud fra en anden kanal, men at jeg kunne stoppe på toppen rent følelsesmæssigt, fortæller hun.

Hun kommer dog til at savne programmet rigtig meget, fortæller hun.

Noget specielt

- Der er den lille pige i maven, der bare vil holde fast i den her pigedrøm, det jo var for mig.

- Jeg er blevet voksen i det her program og har fået mine to børn, mens jeg lavede det her.

Sofie Linde vil især huske fredagens finale som noget specielt, men en anden episode har også en solid plads i hendes hukommelse.

- Jeg husker også min første aften, hvor jeg går ud på scenen for første gang. Jeg blev blæst helt bagover af publikum og tænkte: "Hvad er det her for noget?"

- Folk tog programmet meget alvorligt, hvilket også er det, der har gjort det sjovt.

Stor overraskelse

Men der har også været elementer, der har været hårdt at have med at gøre.

- Rigtig mange ser "X Factor", og rigtig mange har en holdning til det, hvad end det er om mig, mit tøj, deltagerne, dommerne. Både når jeg har været i kiosken eller til familiefødselsdage.

- Men det er også samtidig helt vildt fedt, at folk har holdninger til programmet, så på den måde har det også været meget dynamisk gennem årene.

Sofie Linde fik en stor overraskelse på scenen under aftenens show af flere af sæsonens deltagere, som sang en farvelsang til værten.

Videohilsner

Desuden kørte der videohilsner på storskærmen, hvor flere tidligere "X Factor"-dommere - blandt andre Remee, Sanne Salomonsen, Ankerstjerne og Oh Land takkede den afgående vært.

- Det var kæmpe stort, og det kom meget bag på mig. Det er noget, jeg aldrig vil glemme, siger hun.

Sofie Linde har siden 2016 holdt styr på deltagere og dommere, og værtstjansen har kun været afbrudt af en kort barselsperiode.

Det blev Rosél, der løb med sejren i Arena Randers til årets "X Factor"-finale.

Gruppen har haft Simon Kvamm som dommer. Det var Simon Kvamms debut ved "X Factor"-dommerbordet og derfor også første gang, at en af hans deltagere vandt.

Vært Sofie Linde får sunget afskedssang under X Factor-finalen i Arena Randers.
Vært Sofie Linde får sunget afskedssang under X Factor-finalen i Arena Randers.
Powered by Labrador CMS