Skip to main content

En koldfront er gået i stå – det betyder det

En koldfront har netop passeret Jylland, er på vej over Sjælland, og så går den i stå.

En koldfront med regn, skyer og kraftig blæst har onsdag morgen passeret Jylland, er på vej over Sjælland, og så går den ifølge Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) i stå over Sverige.

– Så vi må desværre leve med skyer og regn over Sjælland, øerne og Bornholm i noget tid, siger Martin Lindberg, der er vagthavende meteorolog hos netop DMI.

Selv om man egentlig skulle tro det modsatte, så har koldfronten sikret, at der for eksempel ikke har været nattefrost natten til onsdag. Vinden har dog været så kraftig, at det det har føltes isnende koldt.

– Nu er den så begyndt at tage af, siger Lindberg og spår dagstemperaturer på mellem fire og otte grader onsdag. Natten til onsdag var bundrekorden 2,7 grader i Vestjylland.

Opklaring og kulde

Allerede onsdag aften er der opklaring på vej, men det får som sædvanlig også betydning for temperaturen. For uden skyer og regn til at holde lidt på varmen, så er der frit slag for kulden.

– Ja, det bliver koldere i nat. Inde i Jylland kan det godt være, nattemperaturen ender nede under frysepunktet, siger Lindberg.

Han vil desuden gerne forlods oplyse om, at det kan være fugtigt efter nogle dage med regnvejr, og derfor er der reel risiko for, at vejene er glatte torsdag morgen.

Den kommende tid byder også på mere kulde, tør Lindberg godt love. Fredag og lørdag bliver en særdeles kold oplevelse, samtidig med stedvis nedbør.

– Der kan endda være lidt hvidt nedbør, men det vil højst være tøsne, som smelter, inden det bliver til noget, siger han.

Del din kommentar