Skip to main content

Én kop kaffe ødelagde rejse for 326 passagerer

Ingen personer led overlast. Det var noget andet med elektronikken.

Flyet nåede ikke i mål. Genrefoto.

Flyet nåede ikke i mål. Genrefoto.

326 passagerer ombord på et fly, på vej fra Frankfurt i Tyskland til Cancún i Mexico, endte i Irland, fordi flyets 49-årige pilot spildte kaffe i cockpittet. Det skriver CNN.

Episoden er fra 6. februar i år, men undersøgelserne af hændelsesforløbet er først nu blevet afsluttet af “Air Accidents Investigation Branch.”

CNN skriver, at piloten havde over 13.000 flyvetimer bag sig, da der skete et hændeligt uheld ombord på den Airbus A330-243, det var meningen at han, 10 kolleger og 326 kolleger, skulle flyve til Mexico.

Artiklen fortsætter under videoen

Han fik en kop kaffe, uden låg, af en kollega, og ved et uheld kom han til at vælte koppen, så der blandt andet røg væske ned i det radiosystem, der gjorde det muligt for personalet at kommunikere med hinanden. Som følge heraf blev elektronikken overophedet. Der steg røg op fra det, og der begyndte at lugte brændt.

Skaderne gjorde det svært for flyets crew at kommunikere. Det tvang dem til at iføre sig iltmasker, og udstyret blev så varmt, at det begyndte at smelte. Her valgte piloten at lande flyet.

Ingen kom til skade i forbindelse med episoden, og en repræsentant for det selskab, der havde flyet i havn, har fortalt CNN, at flyet landede i Irland. Her blev det undersøgt, der blev udført reparationer, og flyets personale blev påmindet om, at det er bedst at drikke væske med låg på, når man er ombord på et fly.

Del din kommentar