En million nye smittede på virkelig kort tid

Det er ikke kun i Danmark, antallet af nye smittetilfælde stiger hastigt.

Der kan ikke længere være tvivl om, at coronavirus smitter meget og hurtigt. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Antallet af bekræftede smittetilfælde med coronavirus har nu officielt passeret 19 millioner på verdensplan. Det viser tal fra Johns Hopkins University tidligt fredag morgen dansk tid.

Dermed er der på fire dage blevet konstateret mere end en million nye smittede på verdensplan. Mandag rundede universitetets optælling 18 millioner.

Siden det bekræftede antal smittede 28. juni rundede ti millioner, er der hver fjerde til sjette dag blevet registreret yderligere en million smittede. Det er en stor stigning i smittespredningen, siden virusset først brød ud i Kina i slutningen af sidste år.

En million på tre måneder

Fra de første smittetilfælde blev bekræftet i januar, gik der tre måneder, før det globale smittetal ramte den første million. Optællingen fra Johns Hopkins University inkluderer kun de smittetilfælde, der er bekræftet af de enkelte landes sundhedsmyndigheder. Derfor kan der være et mørketal

USA og Brasilien, som er de lande i verden med det højeste antal smittetilfælde, står tilsammen for omkring 40 procent af de 19 millioner smittede, skriver nyhedsbureauet AFP. USA har 4,8 millioner bekræftede smittede, mens Brasilien har knap tre millioner smittede.

Indien, der er det land med tredjeflest smittetilfælde, har officielt passeret to millioner smitttilfælde, mens over 40.000 coronapatienter er døde i landet. At det går stærkt rundt om i verden understreges ved, at der 17. juli blev registreret en million smittetilfælde i Indien, 12 dage senere halvanden million og ni dage senere altså to millioner.

Så hurtigt går det

Siden det første tilfælde af coronavirus blev bekræftet i Wuhan i Kina i januar, er det globale antal af bekræftede smittetilfælde vokset til over 19 millioner på omkring syv måneder.

Det tog tre måneder fra de første smittetilfælde, indtil en million mennesker var konstateret smittet på verdensplan.

Siden smittetallet oversteg ti millioner 28. juni, er tallet steget med ni millioner på knap syv uger.

Her er datoer for hver nye million smittetilfælde:

* 2. april: 1 million.

* 15. april: 2 millioner.

* 27. april: 3 millioner.

* 9. maj: 4 millioner.

* 21. maj: 5 millioner.

* 30. maj: 6 millioner.

* 8. juni: 7 millioner.

* 16. juni: 8 millioner.

* 22. juni: 9 millioner.

* 28. juni: 10 millioner.

* 4. juli: 11 millioner.

* 9. juli: 12 millioner.

* 13. juli: 13 millioner.

* 18. juli: 14 millioner.

* 22. juli: 15 millioner.

* 26. juli: 16 millioner.

* 30. juli: 17 millioner.

* 3. august: 18 millioner.

* 7. august: 19 millioner.

Kilde: Johns Hopkins University.

Natten til fredag har Mexico som det tredje land i verden rundet over 50.000 coronarelaterede dødsfald.

Og Danmark

På verdensplan er i alt 11,5 millioner blevet erklæret raske, efter at de har fået konstateret coronavirus. 713.406 coronapatienter verden over har mistet livet. Ovenstående tal kan ikke bruges til sammenligning, da der er store forskelle i demografi, optællingsmetode og andre faktorer, der har betydning.

Ser vi isoleret på Danmark, er der siden udbruddets begyndelse registreret 14.306 tilfælde af coronasmitte. Det er en stigning fra onsdag til torsdag på 121. 617 coronasmittede er døde. Dødstallet svarer til, at 4,3 procent af alle positiv-testede vil dø.

Ifølge de officielle opgørelser fra Statens Serum Institut (SSI) er langt de fleste dødsfald dog forbundet med såkaldt komorbiditet. Det betyder, at vedkommende er død med en eller flere underliggende sygdom(me). Det gælder for 83 procent.

Her hjemme registreres alle, der er døde indenfor 30 dage fra positiv test, i statistikken over corona-relaterede dødsfald. Det er derfor mest retvisende, at flest dør med Covid-19 og ikke af Covid-19.

Powered by Labrador CMS