Skip to main content

-En sejr for MeToo

Frank Jensens fald er det gamle regimes fallit og en kulmination for MeToo-bevægelsen, mener Information.

Frank Jensen meldte mandag sin afgang som overborgmester i København og næstformand i Socialdemokratiet efter en række sager om krænkelser mod ham. KLIK VIDERE OG FÅ ET OVERBLIK OVER HANS MANGE SAGER. Foto: Philip Davali/Scanpix
Frank Jensen meldte mandag sin afgang som overborgmester i København og næstformand i Socialdemokratiet efter en række sager om krænkelser mod ham. KLIK VIDERE OG FÅ ET OVERBLIK OVER HANS MANGE SAGER. Foto: Philip Davali/Scanpix
2004: Frank Jensen, som på daværende tidspunkt var politisk ordfører i Socialdemokratiet, måtte efter en julefrokost undskylde over for en studentermedhjælper for nogle grænseoverskridende tilnærmelser.
Til Se & Hør sagde han:
– Jeg tror, at man kan sige, at jeg lod munden løbe og gav hende nogle komplimenter, som hun så bare ikke opfattede i den ånd, de var fremsagt. Det er jeg selvfølgelig ked af. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
2004: Frank Jensen, som på daværende tidspunkt var politisk ordfører i Socialdemokratiet, måtte efter en julefrokost undskylde over for en studentermedhjælper for nogle grænseoverskridende tilnærmelser. Til Se & Hør sagde han: – Jeg tror, at man kan sige, at jeg lod munden løbe og gav hende nogle komplimenter, som hun så bare ikke opfattede i den ånd, de var fremsagt. Det er jeg selvfølgelig ked af. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
2011: Ved en julefrokost på Københavns Rådhus følte flere kvinder sig krænket af overborgmesteren. Frank Jensen skulle ifølge Ekstra Bladet have slikket to kvinder på øre og hals og forsøgt at kysse andre.
Frank Jensen sagde til Information, at det måtte være hans dans, der havde provokeret nogle af de tilstedeværende:
– Jeg er et åbent og positivt menneske, og jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at min glade dans på dansegulvet udviklede sig på en måde, hvor nogle har følt sig provokeret. (Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix)
2011: Ved en julefrokost på Københavns Rådhus følte flere kvinder sig krænket af overborgmesteren. Frank Jensen skulle ifølge Ekstra Bladet have slikket to kvinder på øre og hals og forsøgt at kysse andre. Frank Jensen sagde til Information, at det måtte være hans dans, der havde provokeret nogle af de tilstedeværende: – Jeg er et åbent og positivt menneske, og jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at min glade dans på dansegulvet udviklede sig på en måde, hvor nogle har følt sig provokeret. (Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix)
2012: Efter et seminar samledes en gruppe socialdemokrater på et værtshus i Nyhavn i København. Den dengang 23-årige organisationssekretær Maria Gudme endte ved siden af Frank Jensen, som lagde sin hånd på hendes lår og førte den under hendes kjole.
Hun forlod bordet og gik op i baren med en kollega, som havde opdaget episoden.
Maria Gudme fortalte om sagen til Jyllands-Posten fredag, otte år efter hændelsen. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
2012: Efter et seminar samledes en gruppe socialdemokrater på et værtshus i Nyhavn i København. Den dengang 23-årige organisationssekretær Maria Gudme endte ved siden af Frank Jensen, som lagde sin hånd på hendes lår og førte den under hendes kjole. Hun forlod bordet og gik op i baren med en kollega, som havde opdaget episoden. Maria Gudme fortalte om sagen til Jyllands-Posten fredag, otte år efter hændelsen. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
2017: En flok politikere mødtes til en øl efter et møde på Rådhuset i København, og her nussede Frank Jensen benet på kvinde, der i flere år har siddet i bystyret for et andet parti end Socialdemokratiet. Hun har fortalt sin historie til Jyllands-Posten, men har valgt at være anonym.
Da hun rejste sig og gik på toilettet, fulgte Frank Jensen efter og ville med, hvilket han dog ikke kom. Den del af historien har Jyllands-Posten ikke kunne få bekræftet, da kun kvinden og Frank Jensen var til stede. (Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix)
2017: En flok politikere mødtes til en øl efter et møde på Rådhuset i København, og her nussede Frank Jensen benet på kvinde, der i flere år har siddet i bystyret for et andet parti end Socialdemokratiet. Hun har fortalt sin historie til Jyllands-Posten, men har valgt at være anonym. Da hun rejste sig og gik på toilettet, fulgte Frank Jensen efter og ville med, hvilket han dog ikke kom. Den del af historien har Jyllands-Posten ikke kunne få bekræftet, da kun kvinden og Frank Jensen var til stede. (Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix)
Der er yderligere otte sager om krænkende adfærd, der involverer Frank Jensen. Det kunne Jyllands-Posten fortælle søndag eftermiddag. De nye anklager strækker sig helt fra slutningen af 1990’erne og frem til 2019.
Syv kvinder har besluttet at kontakte den advokat, der er sat til at undersøge sexisme i Socialdemokratiet.
Flere ønsker at være anonyme. De har dog nu overbragt dem til partiledelsen i København.(Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix)
Der er yderligere otte sager om krænkende adfærd, der involverer Frank Jensen. Det kunne Jyllands-Posten fortælle søndag eftermiddag. De nye anklager strækker sig helt fra slutningen af 1990’erne og frem til 2019. Syv kvinder har besluttet at kontakte den advokat, der er sat til at undersøge sexisme i Socialdemokratiet. Flere ønsker at være anonyme. De har dog nu overbragt dem til partiledelsen i København.(Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix)

I avisernes ledere tirsdag er der enighed om, at den eneste mulighed for Frank Jensen (S) var at gøre, som han gjorde mandag. Nemlig at sige farvel til politik.

Politiken og Information fremhæver samtidig Frank Jensens bratte exit som en sejr for MeToo-bevægelsen.

– Frank Jensens exit bør ikke alene blive skelsættende i hans politiske liv, men også for hele MeToo-bevægelsen, der har forandret dansk politik med en kraft, de færreste havde forudset, skriver chefredaktør Christian Jensen i Politikens leder.

Informations chefredaktør, Rune Lykkeberg, skriver, at de offentlige afsløringer om krænkelser begået af Frank Jensen var brutale, men tilsyneladende også nødvendige.

– Når en magtfuldkommen overordnet som Frank Jensen ikke bliver draget til ansvar og i årtier kan slippe afsted med forulempelser af underordnede, er den brutale offentlige afsløring den eneste metode, som kan drage ham til ansvar.

– Frank Jensens fald er det gamle regimes fallit, det er en sejr for de unge kvinder, som sagde fra, og en foreløbig kulmination for MeToo-bevægelsen i Danmark, skriver Rune Lykkeberg i sin leder i Information.

Gik af mandag

Frank Jensen meldte mandag sin afgang som overborgmester i København og næstformand i Socialdemokratiet efter en række anklager om krænkelser begået af ham.

Berlingskes chefredaktør, Mette Østergaard, fremhæver i sin leder, at Frank Jensen kunne være sluppet billigere, hvis Socialdemokratiet havde taget hånd om sagerne tidligere.

– Hvis ledelsen, linjen og den rettidige omhu havde været på plads, havde vi ikke behøvet en så stor, offentlig debat, som den, der nu rejste sig.

– Socialdemokraterne og Frank Jensen har selv skabt situationen ved ikke at handle med alvor i tide over for konkrete sager og klager. Der ligger ansvaret, skriver Mette Østergaard.

Avisen henviser blandt andet til en konkret sag fra 2011, som kunne være håndteret bedre allerede dengang.

Klik dig igennem galleriet ovenfor for at få et kort overblik over sagerne mod Frank Jensen.

Del din kommentar