Skip to main content

Erkender fejl: Politi betaler fartbøder tilbage

Politiet skal tilbagebetale bøder fra flere års fejlagtige fartkontroller.

Over en årrække har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi foretaget flere fartkontroller på en strækning på Brovejen i Guldborgsund.

Bøder udstedt ved de fartkontroller betaler politiet nu tilbage. Se hvordan udbetalingen af bøderne kommer til at foregå længere nede i artiklen.

Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Manglende skiltning

I perioden fra januar 2015 til den 26. juli 2019 har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fejlagtigt fanget flere bilister i deres hastighedskontroller.

Det er sket på strækningen ved Guldborgsundcenteret og 300 meter frem på Brovejen i vestlig retning.

På Brovejen er hastighedsgrænsen 60 kilometer i timen, som er vist ved C55 tavler frem til lysreguleringen ved ind- og udkørsel til Guldborgsundcenteret.

Efter lysreguleringen var der i perioden ikke skiltet med, at det maksimalt var tilladt at køre 60 kilometer i timen.

Derfor måtte bilister reelt køre op til 80 kilometer i timen.

Men politiets fotovogne har foretaget hastighedsmålinger med udgangspunkt i, at det kun var lovligt at køre 60 kilometer i timen.

456 forkerte bøder

For perioden er der udstedt 456 bøder for at køre for stærkt. Derudover har det også resulteret i 48 domme.

Men da der er sket en fejl, bliver urigtige klip eller frakendelser af føreretten rettet, mens de betalte fartbøder betales tilbage af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

– Vi vil arbejde så hurtigt, som vi overhovedet kan, men der må forventes en vis sagsbehandlingstid grundet antallet af sager, som nøje skal gennemgås for at få rettet op på fejlen, siger chefanklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Flemming Petersen og fortsætter:

– Særligt hvis man har fået en dom, kan det tage lang tid, da der er særlige procedurer, som skal overholdes, når domme skal ændres. Men vi gør alt, hvad vi kan for at rette op på denne fejl så hurtigt som muligt, og vi beklager naturligvis meget de gener fejlmålingerne kan have medført.

Alle borgere, der er blevet taget i de fejlagtige fartkontroller, vil inden den 1. august 2020 blive kontaktet af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Det understreges, at man ikke selv behøver at tage fat i politiet, hvis man er én af dem, der er blevet taget i hastighedskontrollerne.

Hvis man har spørgsmål til sagerne, kan kontaktoplysninger findes her.

Del din kommentar