Skip to main content

Falsk hjemmehjælper nappede opvasken

En 78-årig kvinde fik mandag besøg af en mand, der udgav sig for at være fra hjemmeplejen.

En 78-årig kvinde fik mandag besøg af en mand, der udgav sig for at være fra hjemmeplejen. Han tog opvasken og ikke andet. Foto: Ritzau Scanpix/ Genre

En 78-årig kvinde fik mandag besøg af en mand, der udgav sig for at være fra hjemmeplejen. Han tog opvasken og ikke andet. Foto: Ritzau Scanpix/ Genre

Den seneste tid har politiet advaret særligt ældre mod, at der er flere tricktyve, der udnytter coronavirus til at komme ind i boliger, så de kan anskaffe sig værdier eller kontanter.

Mandag var en 78-årig kvinde fra Odder udsat for et besøg af en mand, der udgav sig for at være hjemmeplejen. Det fremgår af døgnrapporten fra Østjyllands Politi.

Artiklen fortsætter efter videoen

Besøg af uvanlig hjælper

Det var en mand på cirka 40 år, der besøgte en 78-årig kvinde mandag. Han forklarede, at han var fra hjemmeplejen. Kvinden undrede sig da godt nok over, at det ikke var hendes sædvanlige hjemmeplejer, men bød ham indenfor.

Hun undrede sig også over, at manden ikke sprittede sine hænder af, som andre hjemmeplejere gjorde, når de besøgte hende. Men hun gjorde ikke noget ved undren.

Tog opvasken

Manden gik direkte ud og ordnede den 78-åriges opvask. Derefter spurgte han, om han ellers kunne hjælpe hende med noget, mens han nysgerrigt kiggede på hendes hjem.

En halv time efter fik kvinden igen besøg. Denne gang af sin vanlige hjemmehjælper, og det fik den 78-årige til at kontakte politiet omkring hændelsen.

Umiddelbart virkede det som om, at kvinden kun var sluppet for selv at skulle tage sig af opvasken, da der ikke manglede noget i kvindens hjem.

Bede om id

Oven på det besøg opfordrer politiet igen med at være varsomme med at lukke folk ind i ens bolig.

Hvis man bare er en smule i tvivl, skal man bede om se vedkommendes id. Det ville kunne afsløre, om personen faktisk kommer fra hjemmeplejen eller ikke.

Et alternativ kan være at ringe til kommunen og spørge ind til besøget og hjemmehjælperen.

Del din kommentar