Skip to main content

FCK skal ingen steder

FCK aflyser træningslejr i Portugal, da alle udlandsrejser aktuelt frarådes.

Wiliam Kvist kan ikke sende cheftræner Jess Thorup og spillertruppen på træningslejr i Portugal. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Wiliam Kvist kan ikke sende cheftræner Jess Thorup og spillertruppen på træningslejr i Portugal. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

FC København kommer alligevel ikke uden for landets grænser for at forberede sig til forårssæsonen i Superligaen.

Da Udenrigsministeriet fraråder alle rejser frem til foreløbig 17. januar, har københavnerne nu valgt at sløjfe den planlagte træningslejr i Portugal. Her skulle holdet have været i perioden 16.-28. januar.

Det skriver FCK på sin hjemmeside.

Alvorlig situation

I stedet håber klubben at kunne gennemføre en form for træningslejr i Danmark. Det siger midlertidig sportslig ansvarlig William Kvist.

– Situationen omkring covid-19 er alvorlig i hele verden, og vi lytter naturligvis til myndighederne i sådan en situation, alt andet ville være uansvarligt.

– Derfor rejser vi ikke til Portugal, når anbefalingerne er så klare, som de er nu. Vi arbejder i stedet på at gennemføre pre-season i Danmark, siger Kvist til klubbens hjemmeside

I december kom klubben i modvind, da den – stik mod tidligere udmeldinger – offentliggjorde sine planer for at tage til Dubai.

Dengang forlød det, at FCK faktisk helst ville til Portugal, men grundet situationen vedrørende covid-19, da man planlagde turen til at starte med, var det angiveligt ikke muligt.

I kølvandet på massiv fankritik af den beslutning kunne FCK et par dage senere fortælle, at det alligevel var lykkedes at strikke en passende træningslejr sammen i Portugal, med fokus på faciliteter og modstandere, men den går altså nu også i vasken.

Tidligere har Superligaens andre hold skrottet deres planer om træningslejre i udlandet i januar.

Del din kommentar