Skip to main content

Fik kørekort i marts: Gik amok i april

En 18-årig mand har fået sig en stribe sigtelser efter en komlet vanvittig tur i bilen på motorvejen.

Betjenten lavede en hastighedsmåling, som viste 183 km/t i en 110 km/t zone. Men det er ikke det hele… Miseren fortsatte over broen. Arkivfoto: Scanpix

Betjenten lavede en hastighedsmåling, som viste 183 km/t i en 110 km/t zone. Men det er ikke det hele… Miseren fortsatte over broen. Arkivfoto: Scanpix

Nævn en sigtelse for overtrædelse af færdselslovgivningen, og der er nærmest større sandsynlighed for, at du rammer plet end ikke i denne sag om en 18-årig bilist, der fik sit kørekort i marts 2020. Nu venter en retssag, skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den unge mand fra Fyn blev opdaget af en motorcykelbetjent, da førstnævnte kørte på Taulovmotorvejen i retning mod netop Fyn. Betjenten lavede en hastighedsmåling, som viste 183 kilometer i timen i en 110-zone.

Men det blev en lang liste for den hurtigtkørende unge mand, der var sammen med et par kammerater og en pige – alle i alderen 16 til 18 – i bilen langfredag. Lang liste, lang fredag. For mens betjenten målte hastighed skete noget skærpende:

Føreren foretog nemlig en særdeles hasarderet overhaling højre om to køretøjer, fra tredje vognbane til første vognbane og retur. Den slags er både farligt og ulovligt. På grund af den tossede handling tændte betjenten udrykningen på sin motorcykel.

Det havde heller ikke den store effekt, for manden fortsatte med uændret fart og forståelse for trafiksikkerhed, i det han foretog nok en farlig overhaling. Denne gang mellem to biler. Så blev det pludselig virkelig mærkeligt.

Bremsede pludselig op

“Efterfølgende bremsede han pludselig meget kraftigt op midt på Den Nye Lillebæltsbro. Nu kørte han pludseligt langsomt og slingrende, fordi han brugte sin opmærksomhed på at skjule sit ansigt for MC-betjenten med en hættetrøje”, skriver politiet i sin pressemeddelelse.

I et tilfælde af skyldfølelse måske lykkedes det til sidst for betjenten at få bilen til at stoppe på frakørselsrampen til Jyllandsvej, men nu var det dog pludselig ikke til at vide, hvem der havde kørt den.

Forinden – mens bilen stadig kørte cirka 40 kilometer i timen – kastede føreren sig nemlig om på bagsædet i håb om at betjenten ikke kunne fastlægge, hvem der havde været fører af bilen. Indtil bilen holdt stille styrede en forsædepassager bilen fra passagersædet.

Sigtes for vanvidskørsel

Den 18-årige kan nu se frem til en tur i retten med en sigtelse for vanvidskørsel med videre. Passageren på forsædet, som overtog styringen af køretøjet, blev sigtet for kørsel uden førerret, samt for at være i besiddelse af et kørekort, som ikke tilhørte ham.

Men der er mere:

Politiet fandt i bilen 50,5 gram hash og en ulovlig kniv. Køretøjet blev indbragt til politiets oplagsplads med henblik på fastlæggelse af ejerforhold og eventuel udlevering til ejeren eller muligvis konfiskation.

Lang fredag.

Del din kommentar