Skip to main content

Fire indlagt på intensiv med coronavirus

Heraf er to i respirator.

Smitten med coronavirus i Danmark ligger fortsat på et stabilt, lavt niveau.

Det viser de seneste tal fra Statens Serum Institut (SSI).

Siden den seneste opgørelse mandag klokken 14 er ingen yderligere registreret døde med virusset i Danmark, og det samlede dødstal siden marts er dermed fortsat 611.

Det seneste døgn er 40 flere konstateret smittet med virusset.

I alt 18 patienter er tirsdag indlagt med covid-19, hvilket er det samme tal som mandag.

Der er dog en yderligere indlagt på intensiv med sygdommen, så tallet er oppe på fire. Heraf er to i respirator.

I alt er 1.032.598 personer testet for virusset i Danmark, og 13.302 konstateret smittet og 12.261 har overstået infektionen.

Status quo

Ifølge Thomas Benfield, der er overlæge og professor ved Infektionsmedicinsk Afdeling på Hvidovre Hospital, vidner tallene om en status quo.

– 40 nye tilfælde siden mandag er på det niveau, der har været nu i snart to måneder, så der er ikke den store udvikling.

– Det er 40 for mange, men i fraværet af tallet 0 er 40 bedre end så meget andet. De fleste, der er smittede, bliver ikke så syge, og man kan se, at der ikke er nogle nye indlagte, siger han.

Sommerperioden kunne give anledning til bekymring for, at smitten ville sprede sig ude i sommerlandet, forklarer han.

Men når man ser på Statens Serum Instituts kort over smittetilfælde fordelt på landets kommuner, så ser det ikke ud til at være tilfældet.

Kommunerne farves, alt efter hvor mange smittetilfælde der er fundet over de seneste syv dage i en kommune per 100.000 indbyggere.

– Jeg synes, det taler for, at det, man gør i øjeblikket med afstand, hygiejne og en delvis nedlukning af nogle ting, er nok til at holde epidemien på plads. Det tegner godt for de næste måneder.

– Men vi må se, hvad der sker, når skolerne åbner igen, og folk kommer på arbejde igen. Måske sker der en ændring, og så må vi virkelig genopfriske anbefalingerne om afstand og håndvask, siger Thomas Benfield.

Symptomer på coronavirus

Oplever du følgende symptomer, kan det være fordi, du lider af sygdommen:

– Feber
– Tør hoste
– Besværet vejrtrækning
– Åndenød

Hvis du oplever symptomerne, er det vigtigt, at du ringer til din egen læge, eller vagtlægen, inden du begiver dig ud offentligt. Herefter bliver der truffet beslutning om, hvad du kan gøre.

Den viden, man i foråret 2020 havde samlet sammen om sygdommen viste, at det først og fremmest er ældre og svagelige mennesker, der risikerer at blive hårdt ramt af sygdommen.

Hvor mange er smittet med coronavirus

Antallet af smittede og karantæneramte i Danmark opdateres løbende hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

Johns Hopkins University overvåger desuden sygdommen på verdensplan, og på universitets hjemmeside kan man følge sygdommen “live,” om man så må sige.

Del din kommentar