Skip to main content

Firma sagsøges: Lille pige faldt 50 meter

Familien til Chloe Wiegand, der i sommer omkom efter hendes bedstefar tabte hende ud fra et vindue på et krydstogtskib, sagsøger nu krydstogtfirmaet.

Freedom of the Seas. Et af verdens største krydstogtskibe. Foto: Scanpix

Freedom of the Seas. Et af verdens største krydstogtskibe. Foto: Scanpix

I juli måned skete en frygtelig tragedie, da bedstefaren til en 18 måneder gammel pige tabte barnet fra 11. sals højde på det gigantiske krydstogtsskib Freedom of the Seas.

Bedstefaderen holdt den lille pige, Chloe Wiegand, ud af et vindue på 11. etage på skibet, der lå til kaj i Puerto Rico. Så tabte han hende.

Artiklen fortsætter under videoen

Nu sagsøger de efterladte firmaet bag skibet, Royal Caribbean. Det skriver CBS News.

Målet med søgsmålet er både at få en økonomisk kompensation, samt at forhindre lignende ulykker i fremtiden.

Det fortæller barnets mor, Kim Wiegand, på en pressekonference:

– Det er en meget svær dag for vores familie. Vores datter Chloe døde i juli, og hendes 2. fødselsdag ville have været denne fredag, 13. december. Jeg bruger mine aftener på at besøge hendes grav, i stedet for at vugge hende i søvn. Vi vil gøre hvad som helst for at gøre det om, siger hun og fortsætter:

– Royal Caribbean spillede en stor rolle i vores datters død. Der er ingen grund til, at skibet skal have vinduer på 11. sal, der kan åbnes så meget. At lægge sag an sender en besked til dem om, at det er helt forkert, siger Kim Wiegand.

Familiens advokat pointerer, at vinduerne ikke levede op til kravene samt lovgivning, der skal forhindre folk i netop at falde ud af vinduerne.

Bedstefar sigtet

Bedstefaren er siden blevet tiltalt for uagtsomt manddrab, da det findes bevist, at han løftede hende op.

Og nu fortæller han sin historie til den amerikanske tv-kanal NBC.

Her fortæller Sam Anello, som han hedder, at den straf på op til tre års fængsel, han kan få, blegner i forhold til oplevelsen:

– De kan ikke gøre noget mod mig, der er værre end det, der allerede er sket, siger han til NBC.

Barnets forældre har da også tidligere været ude at forsvare bedstefaren:

– Han er meget, meget påvirket. Du kan knapt kigge på ham uden han græder. Hun var hans bedste ven, har barnets mor, Kimberly Wigand sagt.

Del din kommentar