Skip to main content

Flere ældre udsat for samme form for svindel

Dommer i Retten i Glostrup har fængslet tre mænd og en kvinde i sager om forbrydelser mod ældre i Hvidovre.

Flere personer har oplevet lignende form for svindel, hvor ukendte personer vil “vise dem,” hvordan de spritter deres hjem af. Genrefoto.

Flere personer har oplevet lignende form for svindel, hvor ukendte personer vil “vise dem,” hvordan de spritter deres hjem af. Genrefoto.

Med coronakrisen som påskud har tre mænd og en kvinde i to tilfælde trængt ind hos ældre borgere i Hvidovre, hvor de har begået hjemmerøveri og tricktyveri.

Det mener Københavns Vestegns Politi, og torsdag har en dommer i Glostrup i et grundlovsforhør varetægtsfængslet de fire personer. Det oplyser en anklager.

Ofre i 80’erne

Røveriet skal være sket 10. maj, mens tricktyveriet fandt sted onsdag. Ofrene var begge i 80’erne.

De fire nægter sig skyldige, oplyser specialanklager Morten Frederiksen fra Københavns Vestegns Politi.

Hændelsen 10. maj begyndte som et tyveri. Men det udviklede sig til et røveri, fordi offeret blev truet med vold og blev holdt fast og ført rundt på bopælen, mener politiet.

Skærpet straf

Røveri straffes langt hårdere end tyveri. Men i øvrigt står de fire – såfremt der senere rejses tiltale, og såfremt retten derefter finder dem skyldige – til en hårdere sanktion end normalt.

Det skyldes, at Folketinget har indført skærpede straffe for lovovertrædelser, som bliver begået i forbindelse med coronakrisen.

De tre fængslede mænd er henholdsvis 26, 30 og 32 år. Kvinden er 41. Der er navneforbud for alle i torsdagens retsmøde, som blev holdt bag lukkede døre.

Samarbejde på tværs af kredse

Anholdelsen skyldes et samarbejde mellem betjente i tre politikredse, Nordsjællands Politi, Midt- og Vestsjællands Politi samt Københavns Vestegns Politi. Det fremgår det af en pressemeddelelse, som blev udsendt tidligere torsdag.

– Sammen med vores nabopolitikredse har vi sat meget ind på at få opklaret de her forbrydelser mod vores ældre medborgere, udtaler politikommissær Tue Lauenblad.

Efterforskningen af sagen fortsætter, oplyser politikommissæren.

Flere episoder

Også tidligere har der været tilfælde, hvor tyve har benyttet sig af sundhedskrisen til at få fødderne indenfor hos borgere, hvilket Newsbreak.dk har omtalt, blandt andet tilbage i marts.

Dengang advarede Nordsjællands Politi om, at flere ældre havde haft besøg af ukendte personer, der udgav sig for at være undervisere, der skulle vise, hvordan man spritter et hjem af. Det samme skete i begyndelsen af maj, da en 82-årig mand på Lille Strandvej i Hellerup fik besøg af to kvinder, der var iført hvide kitler, og som havde masker for munden.

De sagde, at de kom fra kommunen og skulle spritte hans hjem af. Også kontanterne skulle sprayes. Det endte med, at manden mistede sine penge.

 

Del din kommentar