Skip to main content

Flere anholdt i mystisk sag om drabsforsøg

Politiet har nu anholdt fem personer

De fem personer bliver fremstillet i grundlovsforhør torsdag. Genrefoto.

De fem personer bliver fremstillet i grundlovsforhør torsdag. Genrefoto.

Københavns Politi har torsdag morgen anholdt to personer og sigtet dem for drabsforsøg. Det fremgår af en pressemeddelelse, hvori man til gengæld ikke kan læse mange detaljer om selve drabsforsøget.

Newsbreak.dk har spurgt Mads Helios, politiinspektør ved Københavns Politi, om de to personer er sigtet for at have begået et drabsforsøg, og det er de ikke.

De to personer er, i øvrigt i selskab med tre andre personer, mistænkt for at ville begå et drabsforsøg, og ifølge politiet er der ingen forskel på, hvor langt i processen man er i forbindelse med et drabsforsøg, førend man kan blive sigtet for forsøget.

– Det er juridisk et drabsforsøg, om man når at skyde eller ej, siger Mads Helios til Newsbreak.dk.

Skarpladt våben

De to anholdte er mænd på 32 og 33 år, begge tilknyttet rocker- og bandemiljøet. Sagen er knyttet til en anden sag, hvor tre mænd den 29. januar blev fundet i besiddelse af en skarpladt pistol. De tre mænd er sigtet for våbenbesiddelse, og politiet vil nu have dem fremstillet i endnu et grundlovsforhør, så de kan blive sigtet for drabsforsøg.

– Det er vores opfattelse, at vi med en hurtig og effektiv efterforskning og anholdelsen af de fem mænd har forhindret et drab i rocker- og bandemiljøet. Det afspejles også i den alvorlige sigtelse, siger Mads Helios, der foruden titlen som politiinspektør også er leder af Særlig Efterforskning Øst (SEØ), der hører under Københavns Politi.

De fem anholdte bliver fremstillet i grundlovsforhør den 11. februar ved Retten på Frederiksberg.

Mads Helios har til Newsbreak.dk oplyst, at man netop har indledt efterforskningen af sagen, og derfor kan man ikke gå i detaljer med, hvad det er for et drab, de fem mænd er mistænkt for at ville begå.

Del din kommentar