Skip to main content

Flere uheld: Bilister skøjter rundt

Flere bilister i Nordjylland er kørt galt som følge af glatte veje. Dog er ingen kommet alvorligt til skade.

To bilister måtte tjekkes på sygehuset i Aalborg sent tirsdag aften efter flere solouheld på E45, men ingen var kommet alvorligt til skade. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Scanpix

To bilister måtte tjekkes på sygehuset i Aalborg sent tirsdag aften efter flere solouheld på E45, men ingen var kommet alvorligt til skade. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Scanpix

Glatte veje har ført til flere færdselsuheld i landet.

Vagtchefen ved Nordjyllands Politi Jesper Sørensen fortæller tidligt onsdag morgen, at der inden for en kort periode mellem sent tirsdag aften og lige efter midnat onsdag blev anmeldt fem uheld. Tre af dem på E45 – et ved Nørre Sundby og to nær Støvring syd for Aalborg.

– Fællesbetegnelsen for alle uheldene er, at de er sket på grund af glatføre, siger han.

I to tilfælde måtte bilisterne bringes til tjek på sygehuset i Aalborg, men ingen af dem var kommet alvorligt til skade.

– Vi havde også en del uheld inden klokken 23.00 tirsdag, men heller ikke her skete der alvorlig personskade, siger Jesper Sørensen.

Også på Sjælland

Også på Sjælland er der sket et uheld. Dog er det endnu uvist, om det skyldes glatføre.

Tidligt onsdag morgen oplyser vagtchefen ved Nordsjællands Politi Jakob Tofte således, at der er sket et uheld på Helsingørmotorvejen i det sydgående spor lige efter Hørsholm S.

– Vi er på vej derud og har ikke noget overblik endnu, men der er angiveligt tale om et solouheld, siger han kort efter klokken 05.00.

De resterende politikredse i både Jylland, på Fyn og Sjælland melder tidligt onsdag morgen om en problemfri nat uden nogen færdselsuheld.

– Vi har været gode til at advare om risikoen for glatte veje, så folk har kørt pænt, siger vagtchefen hos Østjyllands Politi.

Imens lyder forklaringen fra vagtchefen hos Sydøstjyllands Politi, at vejene ikke er nær så glatte her som andre steder i landet på grund af regn og tøvejr.

Iskold dag

På Bornholm advarer politiet om endnu en iskold dag i vente på klippeøen.

– Temperaturen er under frysepunktet, så nedbøren bliver til is på de våde veje. Nogle steder ses det som sne og slud, men andre steder ses det ikke, fordi det ligger som sort is på kørebanen, skriver politiet på Twitter.

Del din kommentar