Skip to main content

For første gang: Trump indrømmer “nederlag”

Han vandt, fordi der foregik svindel, skriver USA's præsident på Twitter om Joe Biden.

USA’s præsident, Donald Trump, i Det Ovale Værelse i Det Hvide Hus. Siden præsidentvalget har han brugt hver dag på Twitter til at kalde afstemningen for svindel. Det afvises i de stater, som har ansvar for optællingen. Foto: Carlos Barria/Reuters

USA’s præsident, Donald Trump, i Det Ovale Værelse i Det Hvide Hus. Siden præsidentvalget har han brugt hver dag på Twitter til at kalde afstemningen for svindel. Det afvises i de stater, som har ansvar for optællingen. Foto: Carlos Barria/Reuters

Præsident Donald Trump har søndag for første gange ytret, at demokraten Joe Biden vandt det amerikanske præsidentvalg.

Det gør han på det sociale medie Twitter.

Men sætningen fra Trump skal læses i sin helhed: “Han vandt, fordi der foregik svindel under valget”. Altså at det var en ulovlig sejr.

– Ingen valgkontrollanter eller observatører var tilladt, stemmerne optaltes af et radikalt venstreorienteret privatejet selskab.

Skyder på brevstemmer

Han skriver videre, at udfald på valgudstyret på valgaftenen i virkeligheden var “dem”, der blev fanget i at stjæle stemmer. Han definerer ikke nærmere, hvem “dem” er.

– Valg med brevstemmer er en syg vittighed, konstaterer Trump.

Der blev afgivet langt over 100 millioner stemmer inden valgdagen 3. november. Langt størstedelen var brevstemmer.

De delstater, som beskyldes af Trump for svindel med stemmerne, afviser det kategorisk.

Voldsomme uroligheder

Donald Trumps seneste udmeldinger kommer oven i, at der har været voldsomme uroligheder i forbindelse med en demonstration til støtte for Trump.

Borgmesterkontoret i Washington D.C. oplyser, at 20 personer er blevet anholdt, siden protesterne begyndte lørdag middag lokal tid. To politibetjente er desuden blevet såret. Omfanget af deres skader er ukendte.

Lørdag aften måtte kampklædt politi rykke ud til adskillige slåskampe i forbindelse med protesterne.

Ifølge NBC News var personer fra den højreorienterede militsgruppe Proud Boys involveret i flere af slåskampene. De skulle blandt andet været stødt sammen med støtter af Black Lives Matter-bevægelsen.

Politiet lukkede lørdag flere gader i hovedstaden i forbindelse med de store demonstrationer. Præsident Donald Trumps bilkortege passerede lørdag morgen lokal tid forbi nogle af de jublende Trump-tilhængere, da præsidenten var på vej til Virginia for at spille golf, skriver nyhedsbureauet Reuters.

En talsmand for brandvæsnet i Washington D.C. oplyser ifølge NBC News, at en person blev stukket ned lørdag aften lokal tid, da en slåskamp brød ud mellem to større grupper.

Personen blev efterfølgende bragt til hospitalet i kritisk tilstand.

Del din kommentar