Fra himmel til helvede: En af landets bedste strande ramt af lortebakterier

Ifølge kommunen er det en dårlig idé at bade her. Stranden blev for nylig udpeget som en af landets reneste.

Udgivet Opdateret

For en uge siden offentliggjorde Friluftsrådet en liste med 25 strande, der har Danmarks reneste og bedste badevand. Heriblandt var vandet ved Christiansminde i Svendborg.

Det nær legendariske strandområde er dog rendt ind i lidt af en lortesituation her ganske kort tid efter, skriver TV 2 Fyn. Bogstavelig talt, for der er nemlig fundet e.coli-bakterier i vandet.

Umiddelbart er det naturligt forekommende bakterier i menneskers og dyrs tarme, men e.coli-bakterier kan lede til alvorlige infektioner, advarer Statens Serum Institut.

Det ulækre fund blev gjort mandag ved en almindelig vandprøve.

– Vi har netop i dag fået resultatet af analysen. De viser desværre et for højt indhold af e-colibakterier. Derfor fraråder vi badning ved stranden, forklarer landskabsarkitekt Peter Møller fra Svendborg Kommune til TV-stationen.

Resultatet har været, at det blå flag, der ellers signalerer sundt og rent badevand, er blevet erstattet af et rødt, der betyder, at det er usikkert at hoppe i bølgen blå.

Kommunen håber, at det røde flag kan pilles ned allerede inden weekenden.

På de i alt 197 strande i Danmark, der har blå flag, bliver der i badesæsonen taget mindst 10 badevandsprøver, der analyseres for blandt andre e.coli-bakterier, og på den måde udarbejdes listen over de bedste strande.

I galleriet over artiklen kan du se de 25 strande, der alle er på føromtalte liste fra Friluftsrådet.

Powered by Labrador CMS