Skip to main content

Går i corona-isolation

En person i Magnus Heunickes husstand er bekræftet coronasmittet. Ministeren går derfor i selvisolation.

Magnus Heunicke (S), der er sundheds- og ældreminister, går atter i selvisolation og skal coronatestes, efter at en person i ministerens husstand er konstateret smittet. Foto: Martin Sylvest/Scanpix

Magnus Heunicke (S), der er sundheds- og ældreminister, går atter i selvisolation og skal coronatestes, efter at en person i ministerens husstand er konstateret smittet. Foto: Martin Sylvest/Scanpix

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) går i selvisolation og vil lade sig teste for coronavirus. Det oplyser Sundheds- og Ældreministeriet onsdag i en mail til Ritzau.

Isolation og planen om en coronatest kommer, efter at en person i ministerens husstand er bekræftet smittet med virusset. Det fremgår ikke, om Heunicke oplever nogen symptomer på sygdommen covid-19, som man får af coronavirus.

Det står ikke, hvem i husstanden, der er smittet. Heunicke deler hjem med hustruen Nina Groes, og sammen har de to døtre.

Heunicke skulle efter planen have deltaget i spørgetiden onsdag eftermiddag i Folketingssalen, hvor medlemmer af Folketinget kan stille ministrene spørgsmål.

På dagens program er der 13 spørgsmål til sundheds- og ældreministeren, og langt størstedelen relaterer sig til coronaepidemien. Det ventes ikke, at ministeren onsdag kan besvare disse spørgsmål på grund af selvisolationen.

Tirsdag eftermiddag sad ministeren desuden i samråd i Folketinget.

Her skulle ministeren svare på spørgsmål i Sundheds- og Ældreudvalget vedrørende regeringens beslutning om at aflive alle danske mink.

Det er anden gang, at Heunicke går i selvisolation.

Første gang var for omkring en uge siden, hvor han og en række andre ministre rykkede hjem, efter at det kom frem, at justitsminister Nick Hækkerup (S) var bekræftet smittet med coronavirus.

Ministrene havde kort forinden deltaget i et møde med Hækkerup.

Sundhedsministeren fortalte dengang, at han ingen symptomer havde på coronavirus, og da han blev coronatestet, var svaret negativt.

Onsdag i sidste uge kom det frem, at i alt 13 af regeringens 20 ministre – heriblandt altså statsminister Mette Frederiksen (S) – havde selvisoleret sig, fordi de har været i kontakt med en smittet person.

Indtil videre er Nick Hækkerup den eneste minister, som er blevet bekræftet smittet med coronavirus.

Del din kommentar