Skip to main content

Gennembrud: Ung mand likvideret

Otte måneder efter drab og drabsforsøg har politiet nu gennembrud i sagen.

Den unge mand sad i sin bil, da han blev likvideret. Klik for mere. Foto: Presse-fotos.dk
Den unge mand sad i sin bil, da han blev likvideret. Klik for mere. Foto: Presse-fotos.dk
Den unge mand havde netop sat sig ind i sin bil, da han blev skudt.  Foto: Presse-fotos.dk
Den unge mand havde netop sat sig ind i sin bil, da han blev skudt. Foto: Presse-fotos.dk
Bilen her – en hvid Nissan Qashquai – blev fundet i brand på Klausdalsbrovej i Herlev. Det vurderes, at der er tale om flugtbilen. Foto: Presse-fotos.dk
Bilen her – en hvid Nissan Qashquai – blev fundet i brand på Klausdalsbrovej i Herlev. Det vurderes, at der er tale om flugtbilen. Foto: Presse-fotos.dk

En blodig bandekrig trak i foråret sine grimme spor i københavnsområdet.

Blandt andet blev en ung mand likvideret i sin bil på Åfløjen i Husum 8. april, og få forinden blev et drabsforsøg – også med skud – begået på Gadelandet, ligeledes i Husum.

Efter otte måneder har Københavns Politi nu tilsyneladende fået et gennembrud i de to sager.

Onsdag blev fem personer anholdt – de fire er registrerede bandemedlemmer – og de fremstilles torsdag i grundlovsforhør:

– Vi har haft en lang og intens efterforskning, og det er derfor med meget stor tilfredshed, at vi nu har kunnet foretage disse anholdelser. Vi er slet ikke færdige med efterforskningen og jeg forventer, at der vil ske flere anholdelser i sagerne, siger vicepolitiinspektør Knud Hvass, som er leder af afdelingen for organiseret kriminalitet ved Københavns Politi.

De fem blev anholdt i forbindelse med en større politiaktion på en række adresser. En blev anholdt i Enner Mark Fængsel ved Horsens, hvor han afsoner i en anden sag og de øvrige er anholdt på forskellige adresser i Hovedstadsområdet.

To bander – flere drab

Konflikten mellem to rivaliserende grupperinger var i april i fuldt flor, og politiet oplyste flere gange offentligheden om, at der blev brugt skydevåben i konflikten.

Det har været praksis gennem noget tid, at politiet ikke nævner grupperingers navne i tilfælde som de, der har fundet sted over lang tid i især Husum/Brønshøj-området. Men det er alment kendt, at den ene part er banden Brothas, mens modstanderen er NNV-grupperingen.

Parterne har haft en længerevarende og særdeles brutal historik, der er år gammel. I april blussede den for alvor op igen. Det tog fart, da en 24-årig mand blev forsætligt påkørt og siden omkom af sine skader. Han blev fundet død i sin lejlighed. Politiet mener, der er tale om et hævndrab.

De anholdte i denne drabssag skulle dog ifølge Ritzau være fra den forbudte bande Loyal To Familia.

I begyndelsen af april oplyste Københavns Politi så til Newsbreak.dk, at skuddrabet på Åfløjen i Husum var planlagt. Politiet mener, at gerningsmændene havde forberedt drabet på bedst mulig måde og desuden ventede – måske i timevis – på at offeret skulle komme til Åfløjen, hvor han senere blev fundet skudt i sin bil.

Del din kommentar